Ο 12 άθλοι του Ηρακλή μέσα από τρισδιάστατα εκθέματα στη Θεσσαλονίκη

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα μυθολογικό πάρκο θα στηθεί στην ΔΕΘ με τον Ηρακλή και τους 12 άθλους. Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Ιανουαρίου στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν οι άθλοι του Ηρακλή μέσα από 16 τρισδιάστατα εκθέματα με κινητικά και ηχητικά εφέ.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του θα ζήσουν μια εκπαιδευτική, διαδραστική και ανεπανάληπτη, ψυχαγωγική εμπειρία, ανακαλύπτοντας από το μακρινό παρελθόν, έναν προς έναν, όλους τους μύθους του Ηρακλή. Η διαδρομή τους περνά μέσα από ένα εντυπωσιακό μουσείο και την τεράστια «Αίθουσα των Άθλων» με τους θεούς, τους ημίθεους, τα θηρία, τις σκληρές μάχες και τα κατορθώματα του Ηρακλή, ενώ στο τέλος όλοι μπορούν να κατακτήσουν τον 13ο Άθλο και τα παιδιά να κερδίσουν ένα ξεχωριστό συλλεκτικό δώρο.

Τους επισκέπτες θα υποδέχεται ο Γιάννης Σερβετάς μέσα από ένα διαδραστικό βίντεο. Ο γνωστός θεσσαλονικιός παρουσιαστής χάρισε και τη φωνή του σε ένα έκθεμα, ενώ έδωσε και τις δικές του πινελιές στα κείμενα της ξενάγησης.

Στο μουσειακό κομμάτι του πάρκου θα γίνεται μια γενικότερη αναφορά στην ελληνική μυθολογία, αλλά και στη γέννηση, την ενηλικίωση και τα κατορθώματα του Ηρακλή όσο μεγάλωνε. Στο δεύτερο σκέλος του πάρκου θα δίνονται πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του Ηρακλή, όπως π.χ. για το ύψος του και το μέγεθος της πατούσας του. Στο πάρκο θα υπάρχει μουσειακή προσέγγιση των άθλων, οι οποίοι στη συνέχεια θα ζωντανεύουν σε ένα θεματοποιημένο περιβάλλον.

Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα. Μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εμψυχωτή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης. Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του πάρκου και καθηγήτρια φιλόλογος – συγγραφέας Δήμητρα Μήττα τόνισε πως μαζί με το περιπετειώδες και το μυθώδες του πάρκου, έχει γίνει προσπάθεια να παρουσιαστεί η περιπέτεια του ανθρώπου μέσα από τους άθλους ενός ήρωα. Η κ. Μήττα, σημείωσε πως ο Ηρακλής δεν υπήρξε ποτέ ως φυσικό πρόσωπο, αλλά στην μυθολογία πέρασε ως ένα άτομο που εξελισσόταν συνεχώς με δυνατότητες από τον 8ο έως 4ο αιώνα π.Χ.

Το νέο θεματικό πάρκο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Μάλιστα, στις 12 Οκτωβρίου η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, θα τελέσει τα επίσημα εγκαίνιά του.

Το μυθολογικό πάρκο απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών (προσχολικής και σχολικής ηλικίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης), αλλά και σε ενήλικες. Ήδη, πάνω από 10.000 παιδιά από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν κλείσει την επίσκεψη τους στο πάρκο και οι κρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή παίρνουν τη σκυτάλη από το Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας, τους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά και το Πάρκο των Δεινοσαύρων, τα προηγούμενα, ιδιαίτερα επιτυχημένα, θεματικά πάρκα της ΔΕΘ-Helexpo.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: γενική είσοδος 7 €/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά) 22€, οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές 6 €/άτομο, άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας) 4€, ενώ τα παιδιά κάτω των 3 ετών μπαίνουν δωρεάν. Προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00 – 13:00

Παρασκευή: 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00 – 20:00

Κυριακή: 11:00 – 19:00

*τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

ΠΗΓΗmakthes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ