Συν δύο υπέρ του Σταύρου Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

VOULI

 

Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές δήλωσαν χθες Κυριακή ότι πρόκειται να ψηφίσουν την ερχόμενη Τρίτη, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, τον κ. Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Κουράκος και ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Δήμα, ενώ ο Βασίλης Καπερνάρος προτίθεται να δηλώσει «παρών».

«Από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών», δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Β. Καπερνάρος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, δηλώνει στο αθηναϊκό πρακτορείο: «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία».

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Κουράκος είχε αναφέρει ότι οι προϋποθέσεις που θέτει είναι: κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και εκλογές εντός του 2015.

Σημειώνοντας ότι η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών, ο Βασίλης Οικονόμου δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο κείμενο, που είχαν υπογράψει οκτώ βουλευτές, ζητούσαν εκτός από την εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ορισμό εθνικών εκλογών μέσα στο 2015.

Στις θετικές ψήφους θα μπορούσαν να προστεθούν αυτή του Π. Μελά, ο οποίος δηλώνει θετικά διακείμενος, καθώς και οι ψήφοι των 5 βουλευτών (Σπ. Λυκούδης, Χρ. Αηδόνης, Γ. Νταβρής, Κατερίνα Μάρκου και Γρ. Ψαριανός) που ψήφισαν τον κ. Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία.

 

 

{loadposition mypos1}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ