Περικοπές-σοκ για 1 εκατ. συνταξιούχους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

SYNTAKSEIS KRATHSH


Ακόμη και το 8% του συνολικού ποσού που λαμβάνουν θα φτάσουν οι μειώσεις επικουρικών συντάξεων για πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους.

Εισηγητική έκθεση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, που παρουσίασε το mega στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, προβλέπει περικοπές 376 εκατ. ευρώ στις συντάξεις για το 2015, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4052/2012 περί ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία.

Για να καλυφθεί το ποσό αυτό θα πρέπει να υπολογίζουμε μειώσεις 7-8%.

Σημειώνεται ότι κανένας από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δεν έχει αποκλείσει να υπάρξει νέος γύρος μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις όπως προβλέπεται από τον νόμο 4052/2012 δηλαδή την «ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων», αλλά, για προφανείς λόγος δεν γίνονται συγκεκριμένες αναφορές.

Πάντως, ανώτατος αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας στο mega, επιχείρησε να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους τονίζοντας ότι στην έκθεση δεν λαμβάνονται υπόψινπιθανά έσοδα 200 εκατ. ευρώ εντός του 2015 από το αμοιβαίο κεφάλαιο ασφάλισης προσωπικού της ΔΕΗ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα οποία αν προστεθούν, θα οδηγήσουν σε μικρότερες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.


{loadposition mypos1}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ