Στο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

SKREKAS-ARAVOELLINIKO-EPIMELITIRIOS-2

 

Στις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Αραβικών χωρών, αλλά και στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για Ελληνικές επιχειρήσεις εκεί, στάθηκε κατά τον χαιρετισμό του στο επίσημο δείπνο του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας.
«Οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στα αραβικά κράτη είναι ισχυρές σήμερα» σημείωσε ο υπουργός «το 2013 οι εισαγωγές της Ελλάδας από τις αραβικές χώρες έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελούν περίπου το 7,6% του συνόλου των εισαγωγών μας. Την ίδια χρονιά, οι ελληνικές εξαγωγές προς αραβικές χώρες ανήλθαν σε 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 12,4% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών».

«Γνωρίζω πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις αραβικές χώρες» συνέχισε ο Τρικαλινός υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας «ιδίως σε τομείς όπως οι κατασκευές, οι τηλεπικοινωνίες, το εμπόριο και η ναυτιλία. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον Αράβων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα ιδίως σε τομείς όπως είναι η ενέργεια και ο τουρισμός. Εδώ και δυόμιση χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην εφαρμογή μιας σειράς διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός ξένων επενδυτών».

 

SKREKAS-ARAVOELLINIKO-EPIMELITIRIOS-1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ