Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς της μέσω των ΕΛΤΑ συστήνει η ΔΕΗ

Να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς της μέσω των ΕΛΤΑ συστήνει η ΔΕΗ

-

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίστηκε χθες η ΔΕΗ σε ό,τι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την παρακράτηση από τα ΕΛΤΑ χρημάτων που έχει εισπράξει από πελάτες της για την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, οι οποίοι έχουν χάσει την «έκπτωση συνεπείας» και κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης. Αν και όπως ομολογεί αναγνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και ένα χρόνο, αρκείται απλώς να συστήσει στους πελάτες της να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς της μέσω των ΕΛΤΑ.

Ωστόσο, αν και εισηγμένη και με αυτονόητες ευθύνες έναντι των πελατών της, δεν παίρνει άλλα πρακτικά μέτρα για να τους προφυλάξει από την πρακτική των ΕΛΤΑ, προφανώς για να μη διαταράξει τις σχέσεις της με μια άλλη ΔΕΚΟ.

Την ίδια στιγμή, η ΡΑΕ με νέα παρέμβασή της ζητάει την άμεση επιστροφή της έκπτωσης στους καταναλωτές αλλά και την αποζημίωση σε όσους κόπηκε το ρεύμα ενώ είχαν πληρώσει, και αφήνει έκθετη τη ΔΕΗ επιρρίπτοντάς της σοβαρές ευθύνες για την ταλαιπωρία και την οικονομική ζημία των καταναλωτών.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε χθες στο σύνολο των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της «διαπιστώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα ταυτοποίησης των καταναλωτών οι οποίοι κατέβαλαν εμπρόθεσμα τα οφειλόμενα ποσά μέσω των τηρουμένων από την επιχείρηση ηλεκτρονικών αρχείων».

Συνεπώς, κατά τη ΡΑΕ «δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έχει μέχρι τώρα αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό από τους προμηθευτές, οι οποίοι δεν προέβησαν στην ταυτοποίηση αυτή προκειμένου να εφαρμοσθούν τα προνόμια εκπτώσεων, και να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες για τους καταναλωτές».

Η ΡΑΕ τονίζει επίσης ότι η ΔΕΗ δεν προέβη σε καμία ενημέρωση για το «μείζον» και «ανεπίτρεπτο», όπως το χαρακτηρίζει, θέμα ούτε προς την ίδια ως αρμόδια Αρχή, ούτε προς τους καταναλωτές για τον τρόπο που προτίθενται να διευθετήσουν το εν λόγω ζήτημα.

Με την παρέμβασή της η ΡΑΕ καλεί τους προμηθευτές και ουσιαστικά τη ΔΕΗ, να προβούν άμεσα σε οριστική επίλυση του προβλήματος με τρόπο ώστε να μην απαιτείται η με οποιονδήποτε τρόπο εμπλοκή των καταναλωτών και να προβούν σε αναδρομική εφαρμογή της έκπτωσης συνέπειας στον επόμενο λογαριασμό και ο οποίος θα εκδοθεί από την 21η Μαΐου και μετά θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδική επισήμανση για τη διόρθωση αυτή.

Επιπλέον, για τις περιπτώσεις καταναλωτών που υπέστησαν αδικαιολόγητα διακοπή ρεύματος, να προβλέψουν μέτρα αποζημίωσης των καταναλωτών και να κοινοποιηθούν στη ΡΑΕ εντός 10 ημερών από σήμερα (σ.σ. χθες). Οι προμηθευτές καλούνται επίσης να προβούν εντός 24 ωρών σε δημόσια ανακοίνωση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, για την ενημέρωση των καταναλωτών ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, αλλά και να ενημερώσουν τη ΡΑΕ εντός 10 ημερών για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί σύμφωνα με την παρούσα επιστολή.

Η παρέμβαση της ΡΑΕ υποχρέωσε τη ΔΕΗ να εκδώσει λίγες ώρες αργότερα επίσημη ανακοίνωση και να ενημερώσει τους καταναλωτές για ένα θέμα που, όπως η ίδια αναφέρει, είναι εις γνώσιν της «περίπου ένα χρόνο».

Σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών, περιορίζεται ουσιαστικά στο να τους αποθαρρύνει από το να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους στα ΕΛΤΑ παροτρύνοντάς τους να προτιμούν την ηλεκτρονική εξόφληση. «Εναπόκειται στους ίδιους τους πελάτες μας να επιλέγουν τα ΕΛΤΑ ή όποιον άλλο φορέα επιθυμούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους. Από την πλευρά μας τους συστήνουμε και τους καλούμε να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-pos, Χωρίς Χρέωση, και βέβαια με απόλυτη σιγουριά και χωρίς καμία ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου», αναφέρει η ΔΕΗ.

«Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, ζητάμε συγγνώμη από τους συνεπείς πελάτες μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται, και τους καλούμε να προσέρχονται στα καταστήματά μας με κατανόηση και βεβαιότητα ότι το πρόβλημά τους θα τακτοποιηθεί», καταλήγει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

www.physionatsis.gr

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220