Ερχονται αλλαγές στους ελέγχους και τον εισπρακτικό μηχανισμό των εφοριών

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

FOROLOGIA

Αλλαγές στον εισπρακτικό μηχανισμό και την διαδικασία του ελέγχου που γίνονται από τις εφορίες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με την σύσταση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην νομοθεσία για την βελτίωση της εισπραξιμότητας απο το κράτος με τους εν λόγω ελέγχους.

Συγκεκριμένα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιων Εσόδων κ. Σαββαίδου συγκροτείται επιτροπή που θα έχει ως έργο την διερεύνηση, την μελέτη και την υποβολή προτάσεων για την κατάργηση ή συμπλήρωση και εν γένει προσαρμογή των διατάξεων που:
α) αφορούν στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τις ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να ελέγχονται οι πλέον αποδοτικές από πλευράς φορολογικών εσόδων, για το Δημόσιο, υποθέσεις και
β) εμποδίζουν την απεμπλοκή του εισπρακτικού μηχανισμού από την επιδίωξη είσπραξης παραγραφόμενων οφειλών και τον προσανατολισμό αυτού στην επιδίωξη είσπραξης κυρίως οφειλών που παρουσιάζουν μεγάλη εισπραξιμότητα.

Η διάρκεια λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται μέχρι την 30/11/2014, οπότε θα υποβάλλει στην Γενική Γραμματέα της Γ.Γ.Δ.Ε. το τελικό πόρισμά της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ