Μπαίνουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει οριστικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αριθμός των παιδιών που θα γίνουν δεκτά στου παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά και τη χθεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού, πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των επιλαχόντων που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, φτάνουν τις 13 έως 15.000.

Κι αυτό γιατί:

-Ήδη υπάρχουν περίπου 8 έως 10.000 αδιάθετα voucher από την α΄ κατανομή του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

-Το κόστος των επιπλέον περίπου 5.000 παιδιών που έχουν κάνει αιτήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8 έως 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς θα αποτελέσει ρεκόρ, καθώς θα προσεγγίσει τις 90.000 (84.800 από την πρώτη κατανομή και περί τις 5.000 στη β΄).

Γιατί ήταν λιγότερες οι αιτήσεις

Όσον αφορά το ερώτημα, τι απέγιναν οι υπόλοιπες 11 έως 13.000 οικογένειες (από τα 36.769 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στην α΄ κατανομή) που δεν έκαναν αίτηση για τη β΄ κατανομή, η εξήγηση που δίνουν οι γνωρίζοντες είναι:

-Δεν βρήκαν θέση στην περιοχή τους

-Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

-Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img