Στο Επιμελητήριο Τρικάλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Θ. Αλέκος

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί του, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους φορείς του Νομού Τρικάλων επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Εκεί, τους υποδέχτηκε ο οικονομικός επόπτης, κ. Γιώτης Στέφανος, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο στους πολίτες των δήμων του Νομού Τρικάλων.

Αναλύθηκαν οι δυνατότητες και η δυναμική του κέντρου ψηφιακής προβολής Μετεώρων, το οποίο παραμένει σχεδόν ανεκμετάλλευτο. Συζητήθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αξιοποίηση του προς όφελος των δημοτών μας.

Υπήρξε ενημέρωση για της ημερίδες τοπικών προϊόντων και μεταποίησης που κατά καιρούς διοργανώνονται στο τόπο μας, οι οποίες όμως, δεν τυγχάνουν της προσδοκώμενης συμμετοχής από τους δημότες.

Πολύ ενδιαφέρουσα υπήρξε η ανάλυση από τον κ. Γιώτη σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης προορισμού της Π.Ε. Τρικάλων (TOPOSOPHY), όπου απαριθμήθηκαν και οι δυνατότητες που έχουμε ως δήμος για να προβάλουμε ουσιαστικά τον τόπο μας εκμεταλλευόμενοι τα προτερήματα του.

Υπήρξε πληροφόρηση για το πρωτοποριακό πρόγραμμα καλλιέργειας βοτάνων στα Τρίκαλα (Σχέδιο «Ασκληπιός»). Το πρόγραμμα που έχει αρχίσει να υλοποιείται στοχεύει σε δύο στρατηγικούς άξονες: Την καλλιέργεια και παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων από νέους καλλιεργητές, έχοντας ως πρώτη ύλη τα ενδημικά φαρμακευτικά βότανα της περιοχής γύρω από το όρος Κόζιακα και την προώθηση του σχεδίου στους ντόπιους και τους επισκέπτες. Τονίστηκε η ευκαιρία συνεργασίας με το Δήμο μας αφού σημαντικό μέρος του Κόζιακα ανήκει γεωγραφικά στο δήμο Μετεώρων.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ