Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Δ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Κρατήσαμε το δήμο όρθιο, τον καταστήσαμε οικονομικά καθαρό, εργαλείο αναπτυξιακής...

Δ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Κρατήσαμε το δήμο όρθιο, τον καταστήσαμε οικονομικά καθαρό, εργαλείο αναπτυξιακής παρέμβασης

-

SAKELLARIOU2010

«Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα
δε χρειάζονται περισσότερα..»
Γιάννης Ρίτσος

Οι στίχοι αυτοί του μεγάλου ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου προσλαμβάνουν σήμερα μια απίστευτη επικαιρότητα καθώς μέσα σ’ αυτό το πνεύμα οφείλουμε, πιστεύουμε, να κινηθούμε ως κοινωνία και ως χώρα για να μπορέσουμε να αντέξουμε στις παρενέργειες της κρίσης και να ανασυγκροτηθούμε.

Πριν από τρεισήμισι χρόνια με την ψήφο και κυρίως την αγάπη τους οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν την διαχείριση των κοινών του τόπου μας δίνοντάς μας την εντολή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, για ανάπτυξη που θα φέρει οικονομική και κοινωνική πρόοδο.

Αναλάβαμε σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο καθώς ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός ωθούσε τη χώρα σε κατάρρευση με συνέπεια τα έσοδα του δήμου μας (Κ.Α.Π – ΣΑΤΑ) να μειωθούν κατά 60% με ορατό τον κίνδυνο κατεβάσματος των ρολών του καθώς αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αλλά και να αναπληρώσει την απουσία ισχυρού κοινωνικού κράτους.
Δώσαμε καθημερινό αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον δήμο ζωντανό, όρθιο, εξασφαλίζοντας την λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών και να εκπληρώσουμε έτσι την βασική του αποστολή που είναι η εξυπηρέτηση του δημότη, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.

Παράλληλα πετύχαμε σημαντικά πράγματα για τον δήμο και την τοπική ανάπτυξη που αποτελούσαν όνειρο και στόχοι όλων των δημοτικών αρχών (μεταβίβαση ΞΕΝΙΑ, ΚΕΓΕ, κτήριο Ο.Σ.Ε, επισκευή δημοτικής βιβλιοθήκης) Δήμος καθαρός και αποτελεσματικός.

Σήμερα, για πρώτη ίσως φορά, έχουμε ένα δήμο οικονομικά καθαρό, διοικητικά οργανωμένο , επιχειρησιακά ισχυρό και κυρίως βιώσιμο, ικανό να ασχοληθεί τόσο με την καθημερινότητα και την κοινωνική μέριμνα, όσο και με το αναπτυξιακό κομμάτι που αποτελεί την μεγάλη μας προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία.

Αναμφίβολα, πολλά έμειναν σε εκκρεμότητα, έγιναν και λάθη, και πισωγυρίσματα, ναι, αλλά η «προίκα» που συσσωρεύσαμε είναι σημαντική και μπορεί αξιοποιούμενη να αποτελέσει τη βάση για να προχωρήσουν οι πολιτικές που θα υπηρετήσουν τον στόχο μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης στηριγμένη στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας .

Στην προσπάθειά μας αυτή οφείλω να ομολογήσω πως δούλεψαν με αυταπάρνηση όλοι ανεξαιρέτως οι συνεργάτες μου χωρίς να φεισθούν προσωπικού κόπου, χρόνου και ιδρώτα.
Βεβαίως υπήρξαν και οι ολιγόψυχοι που εγκατέλειψαν την προσπάθεια δίνοντας προτεραιότητα σε προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις για τις οποίες και θα κριθούν από τους δημότες.

Δουλέψαμε εμπιστευόμενοι και αξιοποιώντας ανθρώπους που πολιτικά όχι μόνο δεν συμπορεύτηκαν μαζί μας αλλά ήταν και πολιτικοί μας «αντίπαλοι» αρνούμενοι να μείνουμε στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και σε νοοτροπίες του παρελθόντος αποδεικνύοντας πως εκείνο που πρέπει να πρυτανεύει στην Τ.Α είναι η κοινή στόχευση για πρόοδο και προοπτική του τόπου μας που όλοι μας ανεξαιρέτως αγαπάμε και πασχίζουμε να αναστήσουμε.

Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των δημοτών μας

Διαβεβαιώνουμε με κάθε ειλικρίνεια ότι τιμήσαμε την ψήφο των δημοτών μας με το παραπάνω, ούτε μια στιγμή δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη τους και είμαστε περήφανοι για το έργο που, πέτρα την πέτρα, καταφέραμε να οικοδομήσουμε στα τρεισήμισι «μαύρα» χρόνια.

Ουδείς μπορεί να μας προσάψει κάτι το σκοτεινό, το επιλήψιμο σε βάρος του δήμου ή δημότη , πολύ περισσότερο . Δεν είναι τυχαίο πως ούτε η αντιπολίτευση έχει να μας κατηγορήσει σε οτιδήποτε στην οικονομι κή διαχείριση του δήμου μας , ούτε φυσικά οι άλλοι συνυποψήφιοι.

Μπορεί να έχουν άλλη προσέγγιση των θεμάτων, άλλη πολιτική, άλλον τρόπο ίσως, αλλά δεν έχουν τίποτα να μας κατηγορήσουν για την διαχείρισή μας που είναι χρηστή διαχείριση.

Είχαμε δεσμευθεί πως το όχημα της διακυβέρνησής μας θα ήταν η δουλειά, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα και με αυτά τα στοιχεία πορευτήκαμε και τα φέραμε βόλτα καθιστώντας τον δήμο εργαλείο παρέμβασης στην καθημερινότητα του πολίτη και στην ανάπτυξη.

Με ευθύνη στις προκλήσεις

Στεκόμαστε πάλι σήμερα απέναντι στον δημότη και του ζητάμε, κοιτώντας του ευθεία στα μάτια , την κρίση της καρδιά του , ας είναι αυστηρή, αλλά να είναι αυτό που επιτάσσει η καρδιά του και η ελεύθερη συνείδησή του και όχι οι μικρότητες και οι μικροεγωισμοί κάποιων που είτε όψιμα , είτε για να ικανοποιήσουν προσωπικά πολιτικά ΕΓΩ, επιχειρούν να υφαρπάσουν την ψήφο του.

Με το χέρι στην καρδιά και με κριτήριο τις καθημερινές μας προσπάθειες , το έργο μας , τα επιτεύγματά μας , είμαστε σίγουροι πως οι δημότες θα επαναβεβαιώσουν την αγάπη τους και θα μας ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους γιατί βαθειά μέσα στα φιλοκάρδια τους , ξέρουν πως η παρουσία μας στο δήμο εγγυάται την διαφάνεια στην διαχείριση, το νοικοκύρεμα του δήμου, την αποτελεσματική λειτουργία του , την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας που εντατικοποιείται στην νέα πενταετία που την ονομάζουμε πενταετία ανάπτυξης και δημιουργίας .

Δεν είναι η στιγμή του απολογισμού, ούτε το αράδιασμα έργων που εκτελέστηκαν αυτά τα χρόνια. Το θεωρούμε εντελώς περιττό ακριβώς γιατί οι δημότες μας είναι σε θέση να τα αξιολογήσουν και με βάση αυτά να μας κρίνουν.

Το μόνο που ζητάμε να συνεκτιμήσουν στην ετυμηγορία που θα αποδώσουν είναι οι ώρες αγωνίας , οι συγκρούσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων που δώσαμε και δίνουμε προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου και του τόπου μας.

Ίσως σ΄ αυτά βρίσκεται η αλήθεια για την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα με τα οποία υπερασπιζόμενοι τα δίκια του τόπου μας, τιμήσαμε την εντολή τους.

Πενταετία Ανάπτυξης και δημιουργίας

Η επόμενη δημοτική περίοδος είναι εξόχως κρίσιμη για τη χώρα, την αυτοδιοίκηση, τον λαό κάτι που δεν επιδέχεται ούτε πειραματισμούς, ούτε άγνοια, ούτε απουσία πείρας αλλά απεναντίας απαιτεί εμπειρία, τόλμη, αποφασιστικότητα, σχέδιο, στρατηγική.

Κυρίως όμως απαιτεί συλλογική δράση, ενότητα των τοπικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αξιοποίηση της αυτενέργειας όλων που θέλουν να προσφέρουν στην πρόοδο και προοπτική του τόπου.

Οι δημότες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις δυνάμεις που προσπαθούν μάταια να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν χάρην της πελατειακής λογικής και στις δυνάμεις που θέλουν να προετοιμάσουν το αύριο και να πάνε μπροστά τον τόπο μας.

Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τα κομματικά σύνορα, γιατί το κοινωνικό μέτωπο των αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος μας πρέπει να αγκαλιάζει πολίτες από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα.

Αποδείξαμε πως και θέλουμε και μπορούμε και κυρίως ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος.

Συγκροτούμε σήμερα ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων που θέλει αλλαγές , θέλει τομές , θέλει συγκρούσεις με κατεστημένα που εμποδίζουν το αύριο, στηρίζει την καινοτομία, την τοπική ανάπτυξη με ανάδειξη της ταυτότητας και τις αξίες του τόπου μας.

Διεκδικούν την ψήφο των δημοτών μας πρόσωπα με βαθιά γνώση αι εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των προβλημάτων, των πλεονεκτημάτων, των προκλήσεων και των προοπτικών του τόπου μας, που προσφέρονται να δουλέψουν μαζί μας με ανιδιοτελή αγάπη και αίσθημα προσφοράς για τον τόπο.

Στο ψηφοδέλτιό μας εντάσσονται πρόσωπα που έχουν όρεξη και μεράκι να προσφέρουν. Πρόσωπα καταξιωμένα στην συνείδηση των τοπικών κοινωνιών.

Αφήνουμε στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες και κάνουμε πράξη την αφοσίωσή μας σε έναν και μοναδικό στόχο: Το μέλλον του τόπου μας.

Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι πολίτες, αντίπαλοι συνδυασμοί καθώς αντίπαλοί μας είναι τα κοινά προβλήματα.

Καλούμε κοντά μας όλους τους πολίτες που η φλογίζονται από το αίσθημα της προσφοράς.

Κάθε ηλικίας από κάθε κομματικό χώρο.

Αγκαλιάζουμε όλες και όλους χωρίς διακρίσεις.

Στην καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας άνδρες, γυναίκες και νέους, διαπιστώνω ότι περιμένουν, πιστεύουν και προσδοκούν επιδιώκοντας να συμπορευτούν, να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την διαμόρφωση του μέλλοντός μας.

Με την προϋπόθεση ότι ο τόπος δεν θέλει αξιώματα αλλά λειτουργήματα, θέτουμε τους εαυτούς μας στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας για την μάχη της αυτοδιοίκησης , του αποτελεσματικού δήμου και της διεκδίκησης του μέλλοντος του τόπου μας.

Εγγύηση οι αξίες, η πείρα, το έργο μας και η διαδρομή μας.

Η πίστη και η προσήλωση στην σύγχρονη, αποκεντρωμένη, αποτελεσματική και ευέλικτη αυτοδιοίκηση που απαιτεί ένα ρεύμα αλλαγών και ανατροπών.

Με συναίσθηση των δυσκολιών, των μεγάλων ευθυνών, με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, επεξεργαζόμαστε θέσεις και προτάσεις για την λειτουργία και την ανάπτυξη του Δήμου μας για την επόμενη κρίσιμη πενταετία.

Με την συμμετοχή των συμπολιτών μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Η κίνησή μας διαθέτει εμπειρία, γνώση, ξέρει το πώς ενισχύεται από νέες δυνάμεις που θα προσδώσουν νέα ορμή για την διεκδίκηση του μέλλοντός μας και καλούμε τους δημότες να μας εμπιστευθούν προκειμένου να μετατρέψουμε το όραμα σε πράξη, την αδολίευτη αγάπη για τον τόπο σε δράση και προοπτική για τον τόπο μας .

Καλούμε τους δημότες μας να μας εμπιστευτούν τις αγωνίες τους, τα όνειρά τους, το μέλλον τους. Ζητάμε να μας στηρίξουν δίνοντας το παρόν, τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους.

Όλοι μαζί για τον τόπο που αγαπάμε και μοχθούμε να τον δούμε να προοδεύει.

Όλοι μαζί για έναν ανθρώπινο δήμο.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμπάκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ