Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Η Ηρώ Διώτη παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού της

Η Ηρώ Διώτη παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού της

-

DROMOS-ANATROPIS-GIA-TI-THESSALIA

Από το παλαιό Δημαρχείο Κιλελέρ ξεκίνησε σήμρα το απόγευμα και επίσημα η διεκδίκηση της Περιφέρεια Θεσσαλίας από την υποψήφια πρώην βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.
Η κ. Διώτη παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού της, το οποίο είναι το «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας», το λογότυπο και τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

• Π.Ε. Λάρισας: Δημήτρης (Τάκης) Γιαλαμάς
Γεννήθηκε το 1952 στην Κοιλάδα Λάρισας. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και εργάζεται στο Δήμο Λάρισας. Ενεργό μέλος του αριστερού συνδικαλιστικού κινήματος, δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1978 στην Αθήνα. Από το 1979 και μέχρι το 1998, εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου διετέλεσε Γενικό Γραμματέας του και Αντιπρόεδρος. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Από το 1999 μέχρι και σήμερα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου ν. Λάρισας και του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στέλεχος του ΣΥΝ και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

• Π.Ε. Καρδίτσας: Στέλιος Αναστασόπουλος
Πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιολογία της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ της Αθήνας και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια. Ασχολήθηκε μέχρι το 2003 με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως αθλητής του ΓΣ Καλλιθέα (άλμα εις ύψος). Έχει δουλέψει στην ιδιωτική εκπαίδευση και για 10 χρόνια στο δημόσιο σχολείο. Μέχρι στιγμής έχει υπηρετήσει σε αρκετές δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες της χώρας καθώς και στα Γυμνάσια του Κέδρου και του Προαστίου.
Διετέλεσε γραμματέας του ΣΥΝ Καλλιθέας ενώ το 2009 εξελέγη γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) του ΣΥΝ Καρδίτσας. Το 2012 εξελέγη στη θέση του Γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη (Δεκ 2012) εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 1ο συνέδριο. Παρών στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ), για τη δημόσια παιδεία (άρθρο 16), κατά του φασισμού και στις αντιμνημονιακές συλλογικότητες του νομού.
Είναι 39 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

• Π.Ε. Μαγνησίας: Γεώργιος Α. Σταμπουλής
Ο Γιώργος Σταμπουλής είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.).
Είναι Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου διδάσκει και ερευνά στα αντικείμενα της Οικονομικής και της Διοίκησης της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, της Επιχειρηματικότητας και της πολιτικής για την Έρευνα την Τεχνολογία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Η έρευνά του αφορά στην πολιτική για την επιχειρηματικότητα στην οικονομία της γνώσης, την τεχνολογική αλλαγή και την καινοτομία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στον Τουρισμό και στην ανάπτυξη των συνεταιριστικών και αλληλέγγυων επιχειρηματικών σχημάτων.
Συνέβαλλε στην ίδρυση και ανάπτυξη της Μονάδας Καινοτομία και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει εργασθεί για την ανάπτυξη υποδομών και μηχανισμών υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της καινοτομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς της Περιφέρειας.
Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο νεολαιίστικο και οικολογικό κίνημα. Ήταν μέλος του Ρήγα Φεραίου και ιδρυτικό μέλος του «Πανθεσσαλικού Δικτύου Φορέων και Πολιτών ενάντια στα μεταλλαγμένα». Είναι αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ.

• Π.Ε. Τρικάλων: Χρήστος Σιμορέλης
Ο κ. Σίμος γεννήθηκε στη Μουριά Τρικάλων από γονείς αγρότες. Σπούδασε φαρμακευτική στη Bologna της Ιταλίας. Ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός στα Τρίκαλα. Οργανώθηκε στο χώρο της Αριστεράς ως φοιτητής στα χρόνια της δικτατορίας.
Είναι μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και πρώην γραμματέας της Ν.Ε. του Συνασπισμού Τρικάλων.
Συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας, πρώην γραμματέας του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων, καθώς επίσης και στο χώρο του αθλητισμού ως πρώην γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Τρικάλων.
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια και οι θέσεις της Περιφερειακής παράταξης.

DIOTI-IPOPSIFIOI-ANTIPERIFEREIARHES

Η ομιλία της κ. Διώτη
Φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι ξεκινάμε σήμερα επίσημα την προεκλογική μας εκστρατεία από το Κιλελέρ, έναν τόπο που σηματοδοτεί μεγάλους αγώνες για τη Θεσσαλία, που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας. Η πρώτη πράξη συνειδητοποίησης των αγροτών, τότε το 1910, ήταν η δημιουργία των δικών τους οργανώσεων. Από αυτό ξεκίνησαν όλα. Εμείς σήμερα αποτίωντας φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν αν ο κόσμος πάρει την τύχη του στα χέρια του. Κι αυτή είναι μια βασική διαφορά της Αριστεράς απ’ όλους τους άλλους. Θέλουμε να πορευτούμε σε ένα δρόμο ανατροπής για μια άλλη Θεσσαλία για μια καλύτερη ζωή για τους και μαζί με τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές. Θέλουμε οι άνθρωποι της Θεσσαλίας να επιβάλλουν αλλαγή πορείας, όχι μόνο με τη στήριξη της Αριστεράς στις κάλπες που θα στηθούν σε τοπικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, αλλά και με την παρουσία τους παντού όπου διακυβεύεται η τύχη του τόπου μας και το μέλλον.

Οι εκλογές αυτές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα έχουν και βαθιά πολιτικό χαρακτήρα. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή για το μέλλον που δεν είναι μόνο για τον τόπο μας αλλά είναι και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Για μας είναι ένας συλλογικός αγώνας στον οποίο δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με βαθιά συναίσθηση του δύσκολου αυτού δρόμου που θέλουμε να είναι δρόμος ανατροπής. Με την συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα που ήδη το κάνουμε πράξη σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα κουβεντιάζοντας με όλους τους θεσμούς, τις οργανώσεις της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων, με τους ίδιους τους ανθρώπους που αγωνιούν. Προτεραιότητά μας είναι οι κοινωνικές ανάγκες, οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι τα επικοινωνιακά έργα τα οποία είναι ατάκτως ερριμμένα και χωρίς κανένα σχέδιο, απλά για να κόβονται κορδέλες από τους αιρετούς, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά κοινωνική ανταποδοτικότητα. Η Θεσσαλία έχει τρομερές ανάγκες και πρέπει να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, την ανεργία, τη δυσκολία πρόσβασης στην πρωτοβάθμια υγεία, την ύφεση, την απελπισία πολλών συνανθρώπων μας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες και όχι τα έργα πολυτελείας για λίγους και εκλεκτούς ή τα έργα βιτρίνας χωρίς περιεχόμενο.

Οι σημερινές αρχές του τόπου είναι υποταγμένες στη μνημονιακή πολιτική και στην κεντρική εξουσία και δεν μπορούν να συγκρουστούν με αυτές τις πολιτικές διότι απλά συμφωνούν μαζί τους. Για ό,τι κι αν ταλαιπωρεί τον κόσμο στη Θεσσαλία δεν μπορούν να δώσουν λύση ή να σπρώξουν προς μια λύση. Ούτε για την ανεργία, ούτε για τα νερά, ούτε για τα διόδια, ούτε για τους αγρότες, ούτε για τα κλειστά εργοστάσια, ούτε για τίποτα. Μπορούν μόνο να κάνουν φιέστες μπροστά στις κάμερες.

Εμείς ξεκινάμε με στόχο τη νίκη, τίποτα λιγότερο. Έχουμε και τη θέληση και την ικανότητα και την πολιτική να υπηρετήσουμε τις ανάγκες του κόσμου τον οποίο καλούμε να μας στηρίξει αλλά και να μας ελέγχει κάθε στιγμή. Εμάς η δύναμή μας είναι οι πολίτες. Δε θα μας στηρίξουν ούτε συμφέροντα ούτε ΜΜΕ. Αντιθέτως, συνήθως μας πολεμάνε όπως πολεμάνε την κοινωνία τόσο καιρό τώρα και την υποβάλλουν σε αφαίμαξη εισοδημάτων και δικαιωμάτων.

Το σύστημα εξουσίας του δικομματισμού φρόντισε να κερδίσουν εις βάρος του λαού, εις βάρος μας, οι λίγοι και εκλεκτοί, οι έχοντες και οι κατέχοντας που τα τεράστια κέρδη τους τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, μικρομεσαίοι. Το σχέδιο είναι καλά στημένο και εμείς καλούμαστε να το ανατρέψουμε, αν θέλουμε να υπάρχει αύριο με αξιοπρέπεια και δημοκρατία.

Η Θεσσαλία έχει τεράστιες δυνατότητες και η πιο μεγάλη της δυνατότητα είναι οι ίδιοι οι Θεσσαλοί και Θεσσαλές, οι ίδιοι της οι άνθρωποι και το περιβάλλον που διαθέτει. Αυτά είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με ένα σχέδιο λοιπόν που θα στηρίζεται σε αυτούς τους ανθρώπους και θα υπηρετεί κοινωνικές ανάγκες, μπορούμε να ανοίξουμε, όσο δύσκολο και να’ ναι, ένα άλλο δρόμο για τη Θεσσαλία …και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.

Οι εφεδρείες του συστήματος είτε αυτές ονομάζονται 58, είτε ποτάμια, είτε ακροδεξιά δεν είναι λύση, ποτέ δεν ήταν. Υπάρχουν για να εμποδίσουν μια λύση προς όφελος του κόσμου, μια λύση ενάντια στο μνημονιακό σχέδιο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλοι αυτοί επιστρατεύτηκαν για να εμποδίσουν τη λύση. Γιατί είναι υπηρέτες πολλών αφεντάδων, όλων αυτών που λυμαίνονται το μόχθο του κόσμου και της κοινωνίας και προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του από αυτό που είναι ουσιαστικό και για τη Θεσσαλία και για παντού. Ιδιαίτερα ο φασισμός, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός σε όλες τις ιστορικές στιγμές δηλητηρίασαν κοινωνίες και οδήγησαν την Ευρώπη στην φρίκη. Ποτέ ξανά δεν μπορεί αυτό να ξανασυμβεί. Οι κοινωνίες δεν προκόβουν με μίσος και μαφίες. Το δρόμο μας θα τον βρούμε με αγώνα, αλληλεγγύη, θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Αυτός ο κοινός αγώνας με αυτούς τους στόχους θέλουμε να καθρεφτίζεται στα ψηφοδέλτια μας, με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της κοινωνίας της Θεσσαλίας παρόντες και παρούσες. Όλους και όλες αυτούς και αυτές που ονειρεύονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής μας παράταξης που ονομάζεται «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας» συμμετέχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτόν τον κοινό σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ