Σε μία κίνηση που σίγουρα δεν εντοπίζει κανείς σε πολλούς συλλόγους αποφάσισε να προχωρήσει ο Γ.Σ. Σκιάθου για τους αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων υποδομής έως κάτω των 16 ετών σε μπάσκετ και βόλεϊ, κάνοντας γνωστό μέσω social media ότι απαγορεύει τη χρήση κινητών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στα εκτός έδρας παιγνίδια!
Σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, ο σύλλογος τονίζει ότι αν γίνει συλλογικά αυτή η προσπάθεια «ίσως να σωθούν τα παιδιά και να υπάρξει ελπίδα», με τον Γ.Σ. Σκιάθου να απευθύνεται και σ’ άλλους συλλόγους…
Η ανάρτηση, αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σε μία πολύ σημαντική κίνηση προχωράει ο σύλλογος μας..
Πάντα με γνώμονα το καλό του κάθε παιδιού, από εδώ και στο εξής, σε ΟΛΑ τα τμήματα ακαδημιών U16 (έως και πρώτη Λυκείου δηλαδή), ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ στα εκτός έδρας παιγνίδια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΫ..
Οι λόγοι είναι πολλοί.. Σίγουρα στα παιδιά δεν θα αρέσει, αλλά τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν κρίση και άποψη τι είναι σωστό και τι όχι σε αυτήν την ηλικία.
Η επικοινωνία των αθλητών και αθλητριών με τους γονείς τους , θα γίνεται μέσω των κινητών των αντίστοιχων προπονητών των τμημάτων ή των εφόρων τους.
Ελπίζουμε το παράδειγμα μας να το ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι του νησιού, γιατί μόνο αν το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ίσως να σωθούν τα παιδιά και να υπάρξει ελπίδα.
Γνωρίζουμε ότι μπορούν να υπάρξουν κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις, αλλά ΟΛΑ γίνονται για το καλύτερο των παιδιών. Σας ευχαριστούμε.
Από τη διοίκηση του ΓΣ Σκιάθου».
«Ήρθαν πιο κοντά και συζητούν περισσότερο μεταξύ τους»
Ποιοι όμως ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση; Το «Μagnesiasports» μίλησε με τον προπονητή της ακαδημίας μπάσκετ του Γ.Σ. Σκιάθου, Κώστα Κρίτσαλο, που αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας ότι με την εφαρμογή του μέτρου και κάτι αναλόγου ήδη από πέρυσι, είδε αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών, τα οποία άρχισαν να μιλάνε περισσότερο μεταξύ τους!
«Πρέπει να τονίσουμε ότι είναι μία απόφαση που αφορά τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι ομάδες στον Βόλο και από εκεί και πέρα ότι αυτή λήφθηκε πάντα με σύμφωνη γνώμη των γονέων» σημειώνει ο κ. Κρίτσαλος, αναφερόμενος από εκεί και πέρα και στην περσινή εμπειρία.
«Αυτό που κάναμε πέρυσι σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια ήταν να έχουμε πάρει από τα παιδιά τα κινητά και να τα δίνουμε για δύο 20λεπτα ή μετά το βράδυ. Είδαμε λοιπόν να μιλάνε μεταξύ τους, να έρχονται πιο κοντά. Είδαμε αλλαγή στη συμπεριφορά τους και θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Κρίτσαλος. Έτσι το μέτρο πλέον επεκτάθηκε και τα παιδιά έως 16 ετών δεν θα φέρουνmobile phones, tablet ή και laptop ακόμη στις αποστολές για εκτός έδρας παιχνίδια.
Τουλάχιστον για το τμήμα μπάσκετ, το μέτρο ουσιαστικά αφορά πέντε παιχνίδια με μετακίνηση μέχρι τον Βόλο… «Το ένα έχει ήδη παιχτεί» σημειώνει ο προπονητής του Γ.Σ. Σκιάθου. Ωστόσο για τον ίδιο ήδη προκύπτουν σημαντικά πλεονεκτήματα και ελπίζει σε ακόμη περισσότερα!..
magnesiasports, 29/10/2025
Χρυσ. Τρίμμης






































































