Προτάσεις με καλοκαιρινή διάθεση από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Η εποχιακή ανακαίνιση του σπιτιού μας, είναι μια πολύ συναρπαστική διαδικασία και συνάμα μπορεί να είναι και μια καταπληκτική ευκαιρία για ανανέωση και χαλάρωση.

Η καλοκαιρινή διακόσμηση, μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα δροσερό σπίτι και συγχρόνως μας προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία να εμφανίσουμε τη δημιουργικότητά μας.

Αξίζει λοιπόν να φέρετε την καλοκαιρινή αύρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας αυτό το καλοκαίρι, βασισμένη σε φωτεινά χρώματα και δροσερά υφάσματα.

Για να πετύχετε λοιπόν την ανανέωση που χρειάζεστε, το κατάστημα υφασμάτων, κουρτινών, λευκών ειδών, Νικολάου Μήτσου προτείνει:
– Αποφύγετε τα πολλά διακοσμητικά, που γεμίζουν τους χώρους. Κρατήστε λιγότερα αντικείμενα στα δωμάτιά σας, γεγονός που θα βοηθήσει τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.
– Στολίστε τους χώρους με φυσικά λουλούδια, που δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς στο χώρο.
– Επιλέξτε απαλά χρώματα όπως το ροζ, το γαλάζιο του ουρανού ή ακόμα και ουδέτερα χρώματα.
– Αντικαταστήστε τα βαριά χειμερινά διακοσμητικά αντικείμενα με διάφανα κρυστάλλινα. Μαζέψτε τα χαλιά και αφήστε τα πατώματα (ξύλο, πλακάκια ή μάρμαρο) γυμνά.
– Το χρώμα των τοίχων είναι ο καθοριστικός παράγοντας, που φωτίζει περισσότερο ένα δωμάτιο. Εάν λοιπόν έχετε χρόνο και κέφι, αναζωογονήστε τα χρώματα σε κάποιους τοίχους. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά παλ χρώματα, όπως το μπεζ, της ανοικτής ώχρας ή του ανοικτού ροζ κ.λπ. Εάν οι τοίχοι σας είναι βαμμένοι πρόσφατα μπορείτε να τους ανανεώσετε με κάποιες όμορφες ταπετσαρίες με απλά σχέδια. Αποφύγετε να κρεμάσετε πολλά κάδρα στους τοίχους.
– Καλύψτε τους καναπέδες στο καθιστικό σας με δροσερά φωτεινά υφάσματα και ρίξτε τους μαξιλάρια με έντονα φωτεινά χρώματα.
– Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά υλικά για τη διακόσμηση των χώρων. Μια γωνιά στο δάπεδο με άμμο και μεγάλα λευκά βότσαλα θα δώσει ένα τελείως διαφορετικό ύφος στο καθιστικό σας. Έτσι λοιπόν απλά, αλλάξτε το ύφος του σπιτιού σας, ανανεώστε το και χαρείτε το, μέχρι να φθάσουν οι πολυπόθητες μέρες των διακοπών.

Μ’ αυτές τις μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις, να είστε σίγουρη ότι θα νιώστε και σεις πιο όμορφα και ανανεωμένη.

Ένα άλλο βασικό κομμάτι και στολίδι του σπιτιού είναι οι κουρτίνες, γι’ αυτό δώστε τους την προσοχή που τους αξίζει.
Δεν θα προσπαθήσουμε εδώ να σας δείξουμε και να εντοπίσετε εκείνη την κουρτίνα που θα σας κάνει να αναφωνήσετε “αυτήν ακριβώς θέλω”, γιατί είναι απίθανο με τις ατελείωτες πραγματικά προτάσεις και τάσεις που υπάρχουν.

Μπορείτε όμως θαυμάσια να πάρετε μια γενική ιδέα κυρίως για τα σχέδια, τον τρόπο που θα είναι κρεμασμένη αλλά και τα λοιπά… στολίδια της.
Συνδυάστε λοιπόν κάποιες προτάσεις σε ότι αφορά το στυλ και τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία, ώστε επιλέγοντας στη συνέχεια και το κατάλληλο για κάθε περίπτωση ύφασμα, να δημιουργήσετε κουρτίνες που τελικώς όταν θα τις ολοκληρώσετε θα μπορείτε περήφανα να αποφανθείτε πως αυτή ακριβώς θέλατε.

Στο κατάστημα υφασμάτων, κουρτινών και λευκών ειδών Νικολάου Μήτσιου μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Με αφορμή την αλλαγή της εποχής το κατάστημα έχει κάνει καινούργιες παραλαβές.

Η πλούσια εμπειρία της επιχείρησης ξεδιπλώνεται μέσα από μία μεγάλη συλλογή από υφάσματα επιπλώσεως, κουρτίνες, λευκά είδη και επεκτείνεται σε ατομικά προσαρμοσμένες λύσεις που εξυπηρετούν απόλυτα τις ανάγκες σας ικανοποιώντας και τα πιο απαιτητικά αισθητικά και ποιοτικά κριτήρια.

Έχει ως στόχο την μέγιστη δυνατή διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πελατών και προς αυτή την κατεύθυνση, σας δίνει προτάσεις με ένα διαφορετικό ύφος για κάθε χώρο σπιτιού.

Επιλέξτε τα υφάσματα και τις κουρτίνες που ταιριάζουν στην αισθητική σας, για δημιουργίες στα μέτρα σας με ποιότητα και αντοχή.
Σενίλ υφάσματα σκέτα ή ζακάρ φτιαγμένα με νήματα υψηλής ποιότητας κατάλληλα για ταπετσαρίες, καλύμματα και ριχτάρια.

1. Το σχήμα και το χρώμα της κουρτίνας εξαρτώνται (και) από το κλίμα της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι, προκειμένου να εξυπηρετεί εκτός από τις αισθητικές και τις πρακτικές ανάγκες σας.
2. Τα ανοιχτόχρωμα ελαφρά υφάσματα είναι για καλοκαιρινές εμφανίσεις, γιατί αφήνουν τον αέρα να περνάει αλλά προστατεύουν από τη ζέστη. Αναφορικά με το ύφασμα, το βαμβάκι είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, ενώ το μετάξι, το οποίο είναι εξίσου δροσερό, μπορεί να «καεί» από την υπερβολική ζέστη.
3. Όταν μιλάμε για το πλάτος μιας κουρτίνας εννοούμε πάντα το ένα φύλλο, ακόμα κι αν πρόκειται για δύο τεμάχια.
4. Μετρώντας το πλάτος της κουρτίνας, μην αγνοήσετε την αισθητική του σε περίπτωση που θέλετε να φαίνεται ή να κρύβεται και υπολογίστε ανάλογα τις διαστάσεις.
5. Για να μετρήσετε μια… «άνετη» κουρτίνα (να μην είναι τσίμα τσίμα), θα υπολογίσετε το πλάτος του παράθυρου ή της πόρτας επί δύο (ή και επί τρία για ακόμα πιο «πλούσια» κουρτίνα).
6. Το μήκος (ή ύψος) της κουρτίνας αφορά την απόσταση από την κορυφή του κουρτινόξυλου μέχρι το στρίφωμά της. Μην τοποθετήσετε τη βέργα ακριβώς επάνω από την πόρτα ή το παράθυρο αλλά αρκετα εκατοστά πιο πάνω (15-20 εκ.), βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από το ύψος του χώρου σας γιατί δεν θέλετε να κολλήσετε το κουρτινόξυλο στο ταβάνι αλλά να το βάλετε αρκετά ψηλά ώστε να δώσετε ύψος και αρχοντιά στον χώρο.
7. Προσοχή, σε περίπτωση που διαλέξετε κουρτίνα με θηλιά υπολογίστε το ύψος με τη θηλιά να είναι δεμένη επάνω στο κουρτινόξυλο.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ
ΜΗΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ – ΣΤΡΩΜΑΤΑ – ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: ΤΡΙΚΑΛΩΝ 128 & ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 2, ΤΗΛ.: 2432025167
ΕΚΘΕΣΗ: ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 6, ΤΗΛ.: 24320