Ο Κώστας Γ. Βαβίτσας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Μετεώρων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Ανάπτυξη Τώρα» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Στην ακόλουθη συνέντευξη μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά, για τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση και στους στόχους που θέτει.

Κύριε Βαβίτσα, αποφασίσατε για πρώτη φορά να ασχοληθείτε με τα κοινώ, όπως λέγεται. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;
Ζούμε σε μια εποχή που υποχρεωτικά σε στέλνει να ασχολείσαι με τα κοινά ή να εκφράζεις πολιτική σκέψη. Αν μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είναι αναγκαίο πλέον να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που μας «σερβίρεται» ως υποχρεωτικό «μενού». Η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει ότι θες να βοηθήσεις την κοινωνία στην οποία ζεις, να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω σου. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου, και κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας. Από την πλευρά μου ξεκαθαρίζω ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του Δήμου μας.

Είναι η εκλογή σας αυτοσκοπός για εσάς;
Φυσικά και θέλω να εκλεγώ, αλλά και να βοηθήσω τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παπαμιχαήλ να εκλεγεί. Από τη μία θέλω να προσφέρω στην πόλη μου, στη γειτονιά μου, και από την άλλη να βοηθήσω όσο μπορώ τον κ. Παπαμιχαήλ. Ανεξάρτητα από το αν εκλεγώ, θέλω να είναι αυτός που θα διοικήσει τον Δήμο Μετεώρων την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος και ικανότερος.
Μόνος του ένας δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όμως, είναι αυτός που έχει απόλυτη γνώση για τα προβλήματα της περιοχής, της γειτονιάς του, με την πιο στενή έννοια δηλαδή. Ξέρει από τη λακκούβα που έχει ο δρόμος μέχρι ποιοι άνθρωποι ζουν δίπλα του και τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο καθένας. Μπορεί λοιπόν πρώτα από όλα να μεταφέρει το πρόβλημα και παράλληλα να προτείνει λύση και να πιέσει για την υλοποίησή της. Αυτά τα απλά και μικρά βελτιώνουν την καθημερινότητά μας.

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί ο καθένας από εσάς να βοηθήσει; Ποια είναι τα δικά σας καλά στοιχεία, τα οποία θα ήταν χρήσιμα για τον Δήμο;
Δεν είναι εύκολο να μιλά κάποιος για τον εαυτό του και τα θετικά στοιχεία του. Θα σταθώ στη μεγάλη επιθυμία που έχω για να ξαναζωντανέψει η πόλη μου και ο τόπος στον οποίο γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Πώς βλέπετε τη συμμετοχή ενός νέους ανθρώπου, όπως εσείς, στις δημοτικές εκλογές;
Η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους, μας που δεν πρέπει να χαθεί, για να βγούμε μπροστά ως πολίτες, ως δημότες, ως κάτοικοι μιας περιοχής που γνωρίζουμε, την αγαπάμε, τη νοιαζόμαστε και την πονάμε όσο κανείς! Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα έργα και τις υποδομές που ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι χρειάζεται ο τόπος μας, για να του δώσουμε ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης.
Με βάση αυτά, στηρίζω την υποψηφιότητα του κ. Παπαμιχαήλ, συμμετέχοντας με χαρά στην παράταξή του, για να δώσουμε τη μάχη για έναν Δήμο με μέλλον και προοπτικές. Ως επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματά της και τις δυνατότητες, αλλά κυρίως ως πατέρας δύο παιδιών που νοιάζεται για ένα ελπιδοφόρο αύριο συμμετέχω στον αγώνα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στον Δήμο Μετεώρων.

Έχετε θέσεις κάποιους άλλους στόχους με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Παπαμιχαήλ;
Η πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Μετεώρων κ. Παπαμιχαήλ να μην συνεχίσουμε να μένουμε θεατές στην ίδια μας τη ζωή και αδρανείς μπροστά στο μέλλον του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας, αλλά να μπούμε ενεργά συμμέτοχοι για την ανάπτυξη του Δήμου μας με καλύπτει απόλυτα ως στόχος και ως σκοπός, κάνοντάς με να αισθάνομαι τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο αυτονόητη. Ως δημότης που ζω με την οικογένεια και τα παιδιά μου στον Δήμο Μετεώρων, όπου δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, με ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου μου όχι ως παθητικό θεατή αλλά ως πολίτη που διεκδικεί, αγωνίζεται, κερδίζει. Γι’ αυτό, δηλώνω παρών στο προσκλητήριο του κ. Παπαμιχαήλ για ένα νέο ξεκίνημα στον τρόπο σκέψης, διοίκησης, άσκησης πολιτικών σχεδιασμών και στόχευσης έργου, έργου παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας που θα μετριέται με έργα και πράξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ