tameteora.gr

tameteora.gr

Ομελέτα με πατάτες φούρνου και τυριά

ΥΛΙΚΑ

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-500 γρ. περίπου πατάτες φούρνου
-8 αβγά
-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες σε κυβάκια
-150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο τυρί ακόμη και φέτα
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα πιρούνι πατάτε τις πατάτες να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί και ελάχιστο αλάτι.

Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε όλα τα λιπάκια και τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί μαζί με το ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, χωρίς να κάψει, ρίχνετε τις πατάτες, τα αβγά, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Σε μέτρια φωτιά ψήνετε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.

Σκεπάζετε με καπάκι, μέχρι να στερεοποιηθεί και η πάνω πλευρά. Τώρα, η τορτίγια «γυρίζει» πολύ εύκολα, με ένα πιάτο. Τη γυρίζετε και ροδίζετε και την πάνω πλευρά της.

Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, σερβιρισμένη σε μικρά κομματάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλαμαράκια με σπανάκι και άνηθο

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες -7 έως 8 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ -1 κιλό φρέσκο σπανάκι*, καθαρισμένο και χοντροκομμένο -1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια),[…]

Περισσότερα »

Ελιόπιτα κυπριώτικη

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (προτιμήστε ελαφρύ ελαιόλαδο Μυτιλήνης) 3½-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Για τη γέμιση 3 φλιτζάνια ελιές μαύρες γλυκές (όχι ξιδάτες) 3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα 3 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »