TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ

-4 μπριζόλες χοιρινές
-2 κόκκινες πιπεριές
-2 πράσινες πιπεριές
-2 κίτρινες πιπεριές
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 ντομάτες σε ροδέλες ή 1/2 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
-αλάτι πιπέρι
-θυμάρι

Για τη σως μουστάρδας
-2 κ.σ. μουστάρδα
-1/2 κούπας λάδι
-χυμό από 3 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε με τη σειρά  σε ταψάκι φούρνου.Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε και το σκόρδο σε λεπτά φετάκια  ή το περνάμε από την πρέσα.

Αραδιάζουμε τις κομμένες πιπεριές και το σκόρδο πάνω στις μπριζόλες Προσθέτουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια.

Βάζουμε σε βαζάκι με καλό κούμπωμα τα υλικά της σως  και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το φαγητό.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια

ΥΛΙΚΑ -250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών -1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος -1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος -1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα -1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος -5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο -100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη -ο χυμός 1 λεμονιού -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε[…]

Περισσότερα »

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια -500 γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα -μισή πιπεριά Φλωρίνης χτυπημένη στο multi -ξύσμα από 1 λεμόνι -2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο -μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -μισό κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *