tameteora.gr

tameteora.gr

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ

-4 μπριζόλες χοιρινές
-2 κόκκινες πιπεριές
-2 πράσινες πιπεριές
-2 κίτρινες πιπεριές
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 ντομάτες σε ροδέλες ή 1/2 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
-αλάτι πιπέρι
-θυμάρι

Για τη σως μουστάρδας
-2 κ.σ. μουστάρδα
-1/2 κούπας λάδι
-χυμό από 3 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε με τη σειρά  σε ταψάκι φούρνου.Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε και το σκόρδο σε λεπτά φετάκια  ή το περνάμε από την πρέσα.

Αραδιάζουμε τις κομμένες πιπεριές και το σκόρδο πάνω στις μπριζόλες Προσθέτουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια.

Βάζουμε σε βαζάκι με καλό κούμπωμα τα υλικά της σως  και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το φαγητό.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) -4 μεγάλες πατάτες -200 γραμμάρια μπρόκολο -1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα -2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους -1 αυγό -1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο -ελαιόλαδο -αλάτι -πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε[…]

Περισσότερα »

Mπιφτέκια με τηγανητά αβγά

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, από στήθος -6 αβγά -200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, καλά μουλιασμένο σε γάλα -1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη -150 γρ. κασέρι λεπτοτριμμένο -6 κουτ. γλυκού βούτυρο για το τηγάνισμα των αβγών -1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο -1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »