TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Μεθυσμένη χοιρινή τηγανιά

ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό τηγανιά χοιρινή
-λευκό κρασί
-αλάτι, πιπέρι
-ρίγανη
-χυμό από ενάμιση λεμόνι
-λιγότερο από μισή κούπας ελαιόλαδο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι μας σε κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το κρέας να σοταριστεί καλά και να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε λευκό κρασί τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας μας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Συνοδεύστε το με λευκό πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Είναι πεντανόστιμο!

ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια

ΥΛΙΚΑ -250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών -1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος -1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος -1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα -1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος -5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο -100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη -ο χυμός 1 λεμονιού -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε[…]

Περισσότερα »

Τράιφλ με μαρμελάδα βύσσινο

ΥΛΙΚΑ -6 κουτ. σούπας μαρμελάδα Spi Span Extra Βύσσινο -6 φέτες κέικ βανίλιας, χωρίς κόρα, κομμένες στα 2 -6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας -600ml γάλα φρέσκο -1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας -4 κουτ. σούπας ζάχαρη -λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού επιλογής σας (προαιρετικά).   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνετε το[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *