tameteora.gr

tameteora.gr

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

χοιρινό
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
-1 σελινόριζα μεγάλη
-2 κλωνάρια σέλινο
-1 κρεμμύδι τριμμένο
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο
-1 αβγό
-χυμό από ενάμισι λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τη σελινόριζα σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτα) και τα βάζετε σε νερό με λεμόνι.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο το κρέας και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει το κρέας, προσθέτετε τόσο νερό ώστε να το σκεπάζει. Μαγειρεύετε μέχρι να βράσει το κρέας και να μαλακώσει.

Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και το σέλινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε για 40 λεπτά.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε το αβγό με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε λίγο λίγο ζουμί από το κρέας. Όταν έχετε έτοιμο το αβγολέμονο περιχύνετε με αυτό το φαγητό, ανακινείτε την κατσαρόλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου – Food Styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό (σχεδόν) αλεύρι μαλακό -Μισό κιλό βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο (ή 1/4 του κιλού βούτυρο φρέσκο και ¼ βούτυρο γάλακτος) -2 κρόκους αβγών -6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1/4 φλιτζανιού μπράντι -2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροκομμένα και καβουρδισμένα Για το άχνισμα ζάχαρη άχνη 3-4 βανίλιες Για το γαρνίρισμα αμύγδαλα[…]

Περισσότερα »

Το τέλειο τουρλού

ΥΛΙΚΑ -2 μέτρια κολοκυθάκια, σε μεγάλα κομμάτια των 4-5 εκ. -τα μπουκετάκια από 1 μπρόκολο -τα μπουκετάκια από 1/2 κουνουπίδι -4 ραπανάκια, ολόκληρα -1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε χοντρές ροδέλες -150 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), σε κύβους 2-3 εκ. -1 κυδώνι, χοντροκομμένο -1/2 σελινόριζα, χοντροκομμένη -1/2 μαραθόριζα, χοντροκομμένη -4 μικρά[…]

Περισσότερα »