tameteora.gr

tameteora.gr

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο
ΥΛΙΚΟ

-3/4 κούπας ελαιόλαδο
-1 μέτριο κρεμμύδι
-2 καρότα στο ρεντέ ή σε ροδέλες
-700 γρ περίπου λάχανο σε κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια)
-1 κ.σ. δυόσμο
-1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο στη μισή κούπα από το νερό)
-αλάτι,πιπέρι
-1 κούπα ρύζι Bonnet (για σπυρωτό πιλάφι)
-3 1/2 κούπες νερό.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το καρότο.

Προσθέτουμε το λάχανο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ και το νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μισοβράσει το λάχανο. Ετοιμάζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού, σβήνουμε τη φωτιά και  αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στην εστία, μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλα
τα υγρά και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο ή γλυκό πιπέρι.

ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό (σχεδόν) αλεύρι μαλακό -Μισό κιλό βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο (ή 1/4 του κιλού βούτυρο φρέσκο και ¼ βούτυρο γάλακτος) -2 κρόκους αβγών -6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1/4 φλιτζανιού μπράντι -2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροκομμένα και καβουρδισμένα Για το άχνισμα ζάχαρη άχνη 3-4 βανίλιες Για το γαρνίρισμα αμύγδαλα[…]

Περισσότερα »

Το τέλειο τουρλού

ΥΛΙΚΑ -2 μέτρια κολοκυθάκια, σε μεγάλα κομμάτια των 4-5 εκ. -τα μπουκετάκια από 1 μπρόκολο -τα μπουκετάκια από 1/2 κουνουπίδι -4 ραπανάκια, ολόκληρα -1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε χοντρές ροδέλες -150 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), σε κύβους 2-3 εκ. -1 κυδώνι, χοντροκομμένο -1/2 σελινόριζα, χοντροκομμένη -1/2 μαραθόριζα, χοντροκομμένη -4 μικρά[…]

Περισσότερα »