tameteora.gr

tameteora.gr

Φασόλια με θαλασσινά στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ

-400 γρ. φασόλια λευκά, μουλιασμένα αποβραδίς
-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-900 γρ. θαλασσινά διάφορα (όπως γαρίδες, μύδια, σουπιά, καλαμάρι)
-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
-50 ml ελαιόλαδο
-λίγους σπόρους κόλιανδρο τριμμένο
-1 φύλλο δάφνης
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 1:30′ / Έτοιμο σε 1:45′ / Χρόνος αναμονής 12 ώρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, τα σουρώνετε κρατώντας το νερό στο οποίο έβρασαν και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζετε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε στη σάλτσα 400ml από το νερό που έβρασαν τα φασόλια και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα θαλασσινά και τα φασόλια. Αλατοπιπερώνετε.

Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

γλυκό ταψιού

Κέικ με φύλλο κρούστας και τέσσερις ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ -1 πακέτο φύλλο κρούστας -300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί) Γέμιση -220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -230 γρ. ζάχαρη -70 γρ. φουντούκια, τριμμένα (με το φλοιό τους ή χωρίς) -70 γρ. καρύδια, τριμμένα -70 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα -40 γρ. φιστίκια Αιγίνης,[…]

Περισσότερα »
Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΟ -3/4 κούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο κρεμμύδι -2 καρότα στο ρεντέ ή σε ροδέλες -700 γρ περίπου λάχανο σε κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια) -1 κ.σ. δυόσμο -1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο στη μισή κούπα από το νερό) -αλάτι,πιπέρι -1 κούπα ρύζι Bonnet (για σπυρωτό πιλάφι) -3 1/2 κούπες νερό.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »