tameteora.gr

tameteora.gr

Φασόλια με θαλασσινά στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ

-400 γρ. φασόλια λευκά, μουλιασμένα αποβραδίς
-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-900 γρ. θαλασσινά διάφορα (όπως γαρίδες, μύδια, σουπιά, καλαμάρι)
-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
-50 ml ελαιόλαδο
-λίγους σπόρους κόλιανδρο τριμμένο
-1 φύλλο δάφνης
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 1:30′ / Έτοιμο σε 1:45′ / Χρόνος αναμονής 12 ώρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, τα σουρώνετε κρατώντας το νερό στο οποίο έβρασαν και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζετε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε στη σάλτσα 400ml από το νερό που έβρασαν τα φασόλια και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα θαλασσινά και τα φασόλια. Αλατοπιπερώνετε.

Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γίγαντες φούρνου με κεφτεδάκια

ΥλΛΙΚΑ -500 γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς -1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο -1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες -1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες -1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες -3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο -2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη -2 με 3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο[…]

Περισσότερα »

Τούρτα με μους σοκολάτα… για τους ερωτευμένους

ΥΛΙΚΑ -2 πακέτα πτι μπερ -100 γραμμάρια σαντιγί -μισό φλ. γάλα -500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα -1 φλ. ζάχαρη άχνη -6 αυγά -5 κ. σούπας βούτυρο -6 κ. σούπας κονιάκ -Τρούφα σοκολάτα.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 3 κουταλιές στη σούπας νερό. Χωρίζουμε[…]

Περισσότερα »