tameteora.gr

tameteora.gr

Η «εγχώρια» τρομοκρατία και «τυφλή» βία

Ηλίας Βλαχογιάννης

Πολλές απορίες γεννώνται σ όλο τον πολιτισμένο κόσμο,με τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας,στη χώρα μας .
Ιδιαίτερα ανήσυχοι, είναι οι Έλληνες πολίτες . Που βλέπουν ότι και σ αυτό τον τομέα, η Ελλάδα αποτελεί μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΑ . Και δικαιολογημένα, αναρωτιούνται: Γιατί; Τι ΔΕΝ κάνουμε καλα; Γιατί ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ αντίστοιχα φαινόμενα , σ αλλες Ευρωπαϊκές χώρες;
Πολλοί θα αντιτεινουν ό,τι τούτο συμβαίνει, γιατί υπάρχουν αδικίες στην κοινωνία κ.λ.π φθηνά , «λαϊκίστικα » επιχειρήματα .
Επίσης αληθές είναι,ότι η τρομοκρατία και βία στην Ελλάδα, έχει ,κυρίως , ακροαριστερη προέλευση και ιδεολογία. Τα θύματα της εγχώριας τρομοκρατίας,είναι εκπρόσωποι του αστικού κόσμου, προσκείμενοι,κυρίως, στην Νέα Δημοκρατία. Τελευταία,μπήκαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, στο «καδρο»….
Γιατί,συμβαίνει αυτό; Μόνο εύκολη δεν είναι η απάντηση.
Γεγονός είναι ότι στην μεταπολεμική και μετεμφυλιακή Ελλάδα, η αριστερή ιδεολογία ΚΥΡΙΆΡΧΗΣΕ κατά κράτος. Η αριστερά,ενώ ηττήθηκε στο πεδίο των μαχών,κέρδισε τη μάχη των ιδεών. Κυριάρχησε στα Πανεπιστήμια,στη Δημόσια Διοίκηση,στην Αυτοδιοίκηση,στον Συνδικαλισμό.
Για δεκαετίες, οι λέξεις» αριστερά και Σοσιαλισμός «, ασκούσαν μια πρωτόγνωρη γοητεία στην Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία.
Η Ελληνική διανόηση ήταν και παραμένει αριστερόστροφη. Πας μη αριστερός,αντιδραστικός….
Για να ανελιχθεις στα Πανεπιστήμια,έπρεπε να ενστερνισθεις την αριστερή ιδεολογία. Για να σταδιοδρομησεις στον χώρο των τεχνών κ.λ.π.,η αριστερή ιδεολογία ήταν το διαβατήριο . Κι ενώ κατέρρευσαν τα «Σοσιαλιστικα καθεστώτα «,σ όλο τον κόσμο,ακόμη στη χώρα μας,αν και σε μικρότερο βαθμό ,η αριστερή διανόηση ,κυριαρχεί . Κι από κοντά και η Ελληνική κοινωνία,που ποτέ «ομοθυμα», ΔΕΝ καταδίκασε τις πράξεις βίας. Είδαμε διαδηλώσεις για την Κούβα,τη Νικαράγουα,τη Βενεζουέλα,τη Σερβία,αλλά ΔΕΝ είδαμε διαδηλώσεις για τα θύματα της ΜΑΡΦΊΝ….. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ΑΡΚΟΎΣΕ η απλή έκφραση συμπάθειας….Κι από κοντά,πάντα ένα αλλά…. Μικρό μεν,μεγάλο δε άλλοθι,στις ωμές πράξεις τυφλής βίας και ανομίας.
Προφανώς και η Ελληνική Αστυνομία, είναι σε θέση να αποκαλύψει, τους δράστες των εγκληματικών αυτών πράξεων.
Αλλά η ηθική «απαξία και καταδίκη», της εγχώριας τρομοκρατίας,είναι υπόθεση του ΣΥΝΌΛΟΥ του Πολιτικού κόσμου και της Ελληνικής κοινωνίας. Ιδίως,της Ελληνικής διανόησης και του Τύπου.
Μόνον αν ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΎΝ «ηθικά,ιδεολογικά και πολιτικά «, οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων εγκληματικών πράξεων ,υπάρχει ελπίδα οριστικής εξάλειψης της τρομοκρατίας.

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης
πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η τρομοκρατία είναι  ο  καλύτερος σύμμαχος των πολιτικών. Επειδή  κάθε   τρομοκρατική  πράξη εκτροχιάζει την   καθημερινή  ατζέντα. Επειδή,  δηλαδή  η  λαική προσοχή μετακινείται και επικεντρώνεται  πέρα και μακριά από τα  βασανιστικά προβλήματά της. Όπως καλή ώρα τώρα……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σισέ φούστα

Όταν η μόδα προστάζει…

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΕΡΕΚΟΣ Ειρωνικά σχόλια είχε προκαλέσει πριν μερικά χρόνια η εμφάνιση αλλοδαπού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού σε κοσμική συγκέντρωση, με μακριά «ποδήρη» φούστα, παρά το γεγονός ότι για τον λαό μας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο! Η μακριά φούστα με τη μορφή του «χιτώνα» ήταν το ένδυμα των ενήλικων αρχαίων μας προγόνων[…]

Περισσότερα »

Οι κοψοχέρηδες…

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΕΡΕΚΟΣ Η πάγια τακτική των πολιτικών να υπόσχονται στο λαό κατά την προεκλογική περίοδο «λαγούς με πετραχήλια» δεν είναι ανακάλυψη και «φρούτο» της εποχής μας. Η συνταγή είναι γνωστή από συστάσεως του ελληνικού κράτους. «Πάρ’ τα όλα ψηφοφόρε» προεκλογικά, αλλά «πού με είδες; Πού σε ξέρω;» την επομένη των[…]

Περισσότερα »