tameteora.gr

tameteora.gr

Η «εγχώρια» τρομοκρατία και «τυφλή» βία

Ηλίας Βλαχογιάννης

Πολλές απορίες γεννώνται σ όλο τον πολιτισμένο κόσμο,με τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας,στη χώρα μας .
Ιδιαίτερα ανήσυχοι, είναι οι Έλληνες πολίτες . Που βλέπουν ότι και σ αυτό τον τομέα, η Ελλάδα αποτελεί μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΑ . Και δικαιολογημένα, αναρωτιούνται: Γιατί; Τι ΔΕΝ κάνουμε καλα; Γιατί ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ αντίστοιχα φαινόμενα , σ αλλες Ευρωπαϊκές χώρες;
Πολλοί θα αντιτεινουν ό,τι τούτο συμβαίνει, γιατί υπάρχουν αδικίες στην κοινωνία κ.λ.π φθηνά , «λαϊκίστικα » επιχειρήματα .
Επίσης αληθές είναι,ότι η τρομοκρατία και βία στην Ελλάδα, έχει ,κυρίως , ακροαριστερη προέλευση και ιδεολογία. Τα θύματα της εγχώριας τρομοκρατίας,είναι εκπρόσωποι του αστικού κόσμου, προσκείμενοι,κυρίως, στην Νέα Δημοκρατία. Τελευταία,μπήκαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, στο «καδρο»….
Γιατί,συμβαίνει αυτό; Μόνο εύκολη δεν είναι η απάντηση.
Γεγονός είναι ότι στην μεταπολεμική και μετεμφυλιακή Ελλάδα, η αριστερή ιδεολογία ΚΥΡΙΆΡΧΗΣΕ κατά κράτος. Η αριστερά,ενώ ηττήθηκε στο πεδίο των μαχών,κέρδισε τη μάχη των ιδεών. Κυριάρχησε στα Πανεπιστήμια,στη Δημόσια Διοίκηση,στην Αυτοδιοίκηση,στον Συνδικαλισμό.
Για δεκαετίες, οι λέξεις» αριστερά και Σοσιαλισμός «, ασκούσαν μια πρωτόγνωρη γοητεία στην Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία.
Η Ελληνική διανόηση ήταν και παραμένει αριστερόστροφη. Πας μη αριστερός,αντιδραστικός….
Για να ανελιχθεις στα Πανεπιστήμια,έπρεπε να ενστερνισθεις την αριστερή ιδεολογία. Για να σταδιοδρομησεις στον χώρο των τεχνών κ.λ.π.,η αριστερή ιδεολογία ήταν το διαβατήριο . Κι ενώ κατέρρευσαν τα «Σοσιαλιστικα καθεστώτα «,σ όλο τον κόσμο,ακόμη στη χώρα μας,αν και σε μικρότερο βαθμό ,η αριστερή διανόηση ,κυριαρχεί . Κι από κοντά και η Ελληνική κοινωνία,που ποτέ «ομοθυμα», ΔΕΝ καταδίκασε τις πράξεις βίας. Είδαμε διαδηλώσεις για την Κούβα,τη Νικαράγουα,τη Βενεζουέλα,τη Σερβία,αλλά ΔΕΝ είδαμε διαδηλώσεις για τα θύματα της ΜΑΡΦΊΝ….. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ΑΡΚΟΎΣΕ η απλή έκφραση συμπάθειας….Κι από κοντά,πάντα ένα αλλά…. Μικρό μεν,μεγάλο δε άλλοθι,στις ωμές πράξεις τυφλής βίας και ανομίας.
Προφανώς και η Ελληνική Αστυνομία, είναι σε θέση να αποκαλύψει, τους δράστες των εγκληματικών αυτών πράξεων.
Αλλά η ηθική «απαξία και καταδίκη», της εγχώριας τρομοκρατίας,είναι υπόθεση του ΣΥΝΌΛΟΥ του Πολιτικού κόσμου και της Ελληνικής κοινωνίας. Ιδίως,της Ελληνικής διανόησης και του Τύπου.
Μόνον αν ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΎΝ «ηθικά,ιδεολογικά και πολιτικά «, οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων εγκληματικών πράξεων ,υπάρχει ελπίδα οριστικής εξάλειψης της τρομοκρατίας.

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης
πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η τρομοκρατία είναι  ο  καλύτερος σύμμαχος των πολιτικών. Επειδή  κάθε   τρομοκρατική  πράξη εκτροχιάζει την   καθημερινή  ατζέντα. Επειδή,  δηλαδή  η  λαική προσοχή μετακινείται και επικεντρώνεται  πέρα και μακριά από τα  βασανιστικά προβλήματά της. Όπως καλή ώρα τώρα……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ετερόκλητος όχλος;

Η καταστροφική περίοδος των μνημονίων έφερε στην επιφάνεια τις παθογένειες του ελληνικού κράτους. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν επιτεύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο στόχος της ολοκληρωτικής εξυγίανσης αυτού. Η απορία όλων των πολιτών, εργαζόμενων και εργοδοτών, είναι για πόσο διάστημα θα συνεχιστεί η απώλεια εισοδήματος, όταν αυτό συρρικνώνεται[…]

Περισσότερα »
Σάκης Παπαδόπουλος

Η κάθαρση θα προκύψει όταν εξαφανίσουμε όλα τα αίτια της χρεοκοπίας και των σκανδάλων

Σε μια περίοδο που το ζητούμενο είναι η οριστική έξοδος της χώρας από την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών της – η καταξίωση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια – η βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους – η συνολική ανασυγκρότηση με εθνικό σχέδιο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης – η εμβάθυνση της[…]

Περισσότερα »