tameteora.gr

tameteora.gr

Σιγοψημένο μοσχάρι με μπριάμ

μοσχάρι
ΥΛΙΚΑ

-800 γρ. μοσχάρι, προτιμότερο σπάλα, σε κύβους 2 – 3 εκ.
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
-4 μέτρια κολοκύθια, το καθένα κομμένο σε 4 κομμάτια
-4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
-οι καρδιές από 4 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, κομμένες σε 4 κομμάτια
-700 γρ. ντομάτες ώριμες, χοντροτριμμένες
-Μισό λίτρο σπιτικός ζωμός βοδινού ή νερό
-2 κουτ. σούπας γούστερ σος (άρτυμα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-Μισή κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
-60 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Bάζουμε το κρέας με όλα τα λαχανικά σε μια γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό ή το νερό με τη σάλτσα worcestershire, τη μουστάρδα, την κανέλα, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κρέας με τα λαχανικά. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Συνταγή: Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΠΗΓΗ: gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΟ -3/4 κούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο κρεμμύδι -2 καρότα στο ρεντέ ή σε ροδέλες -700 γρ περίπου λάχανο σε κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια) -1 κ.σ. δυόσμο -1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο στη μισή κούπα από το νερό) -αλάτι,πιπέρι -1 κούπα ρύζι Bonnet (για σπυρωτό πιλάφι) -3 1/2 κούπες νερό.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »
γλυκό ταψιού

Κέικ με φύλλο κρούστας και τέσσερις ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ -1 πακέτο φύλλο κρούστας -300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί) Γέμιση -220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -230 γρ. ζάχαρη -70 γρ. φουντούκια, τριμμένα (με το φλοιό τους ή χωρίς) -70 γρ. καρύδια, τριμμένα -70 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα -40 γρ. φιστίκια Αιγίνης,[…]

Περισσότερα »