tameteora.gr

tameteora.gr

Σιγοψημένο μοσχάρι με μπριάμ

μοσχάρι
ΥΛΙΚΑ

-800 γρ. μοσχάρι, προτιμότερο σπάλα, σε κύβους 2 – 3 εκ.
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
-4 μέτρια κολοκύθια, το καθένα κομμένο σε 4 κομμάτια
-4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
-οι καρδιές από 4 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, κομμένες σε 4 κομμάτια
-700 γρ. ντομάτες ώριμες, χοντροτριμμένες
-Μισό λίτρο σπιτικός ζωμός βοδινού ή νερό
-2 κουτ. σούπας γούστερ σος (άρτυμα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-Μισή κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
-60 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Bάζουμε το κρέας με όλα τα λαχανικά σε μια γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό ή το νερό με τη σάλτσα worcestershire, τη μουστάρδα, την κανέλα, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κρέας με τα λαχανικά. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Συνταγή: Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΠΗΓΗ: gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τούρτα με μους σοκολάτα… για τους ερωτευμένους

ΥΛΙΚΑ -2 πακέτα πτι μπερ -100 γραμμάρια σαντιγί -μισό φλ. γάλα -500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα -1 φλ. ζάχαρη άχνη -6 αυγά -5 κ. σούπας βούτυρο -6 κ. σούπας κονιάκ -Τρούφα σοκολάτα.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 3 κουταλιές στη σούπας νερό. Χωρίζουμε[…]

Περισσότερα »

Ταλιατέλες με θαλασσινά

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. ταλιατέλες βρασμένες al dente -15 μύδια με το κέλυφος -8 γαρίδες -250 γρ. καλαμαράκια -400 γρ. ντοματίνια -Μισό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό -Μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο -Μισό κουτ. γλυκού -πάπρικα γλυκιά -2 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο[…]

Περισσότερα »