tameteora.gr

tameteora.gr

Φιλέτα ψαριού πανέ με αρωματική κρούστα και πατάτες

ΥΛΙΚΑ

-6 φιλέτα ψαριού (280γρ. περίπου το καθένα) από μυλοκόπι, ξιφία ή πέρκα
-3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
-1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια λεμονοθύμαρου (ή θυμάρι)
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Για την αρωματική κρούστα
-1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού
-2 κουτ. γλυκού φυλλαράκια δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
-2/3 φλιτζανιού ψίχα ψωμιού ψιλοτριμμένη ξερή (ή ψίχα από φρέσκο ψωμί ψημένη μέχρι να ξεραθεί)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, λεμονοθυμάρο, το χυμό λεμονιού και το μισό λάδι. Τις στρώνετε σε ταψί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να ψηθούν τελείως.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι: Ανακατεύετε τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ και μετά στρώνετε το μίγμα σε λαδόκολλα. Πασπαλίζετε τα φιλέτα ψαριού με αλάτι και πιπέρι και τα τυλίγετε στο μίγμα της κρούστας έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και στρώνετε από πάνω τα φιλέτα ψαριού. Με κουταλάκι βρέχετε την κρούστα των φιλέτων με λίγο από το υπόλοιπο λάδι προσέχοντας να μη διαλυθεί η κρούστα. Όσο λάδι περισσέψει το ρίχνετε στο ταψί.

Βάζετε το φαγητό πάλι στο φούρνο για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να πάρει χρώμα η κρούστα.

Με σπάτουλα παίρνετε ένα φιλέτο ψαριού μαζί με τις πατάτες από κάτω και σερβίρετε στο κάθε πιάτο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

γλυκό ταψιού

Κέικ με φύλλο κρούστας και τέσσερις ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ -1 πακέτο φύλλο κρούστας -300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί) Γέμιση -220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -230 γρ. ζάχαρη -70 γρ. φουντούκια, τριμμένα (με το φλοιό τους ή χωρίς) -70 γρ. καρύδια, τριμμένα -70 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα -40 γρ. φιστίκια Αιγίνης,[…]

Περισσότερα »
Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΟ -3/4 κούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο κρεμμύδι -2 καρότα στο ρεντέ ή σε ροδέλες -700 γρ περίπου λάχανο σε κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια) -1 κ.σ. δυόσμο -1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο στη μισή κούπα από το νερό) -αλάτι,πιπέρι -1 κούπα ρύζι Bonnet (για σπυρωτό πιλάφι) -3 1/2 κούπες νερό.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »