tameteora.gr

tameteora.gr

Σουφλέ με αλλαντικά και τυριά

Σουφλέ αλλαντικών
ΥΛΙΚΑ

-300 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
-400 γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα
-500 γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-250 ml κρέμα γάλακτος
-μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο.


Μερίδες 4-5 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′ / Έτοιμο σε 45′

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αβγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.

Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε την κόρα. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.

Αλείφετε ένα πιρέξ με το λάδι, κάνετε μια στρώση ψωμί, απλώνετε το μισό μίγμα των τυριών, συνεχίζετε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μίγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν σας έχει περισσέψει γάλα περιχύνετε όλο το περιεχόμενο του πιρέξ.

Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

ΠΗΓΗ: olivemagazine.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τούρτα με μους σοκολάτα… για τους ερωτευμένους

ΥΛΙΚΑ -2 πακέτα πτι μπερ -100 γραμμάρια σαντιγί -μισό φλ. γάλα -500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα -1 φλ. ζάχαρη άχνη -6 αυγά -5 κ. σούπας βούτυρο -6 κ. σούπας κονιάκ -Τρούφα σοκολάτα.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 3 κουταλιές στη σούπας νερό. Χωρίζουμε[…]

Περισσότερα »

Ελιόπιτα κυπριώτικη

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (προτιμήστε ελαφρύ ελαιόλαδο Μυτιλήνης) 3½-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Για τη γέμιση 3 φλιτζάνια ελιές μαύρες γλυκές (όχι ξιδάτες) 3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα 3 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »