tameteora.gr

tameteora.gr

Σουφλέ με αλλαντικά και τυριά

Σουφλέ αλλαντικών
ΥΛΙΚΑ

-300 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
-400 γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα
-500 γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-250 ml κρέμα γάλακτος
-μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο.


Μερίδες 4-5 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′ / Έτοιμο σε 45′

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αβγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.

Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε την κόρα. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.

Αλείφετε ένα πιρέξ με το λάδι, κάνετε μια στρώση ψωμί, απλώνετε το μισό μίγμα των τυριών, συνεχίζετε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μίγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν σας έχει περισσέψει γάλα περιχύνετε όλο το περιεχόμενο του πιρέξ.

Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

ΠΗΓΗ: olivemagazine.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μους σοκολάτας

Μους σοκολάτας με άρωμα καφέ, ρούμι και πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ -250 γρ. κουβερτούρα 70% σε κομματάκια -400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -100 γρ. ζάχαρη -30 ml νερό -1½ κουτ. γλυκού εσπρέσο στιγμής -ξύσμα από 1 πορτοκάλι -2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι -4 κρόκους αβγών -1 αβγό ολόκληρο. Για το σερβίρισμα: ξύσμα σοκολάτας ή σοκολατένιους κόκκους καφέ ή λίγο σιρόπι[…]

Περισσότερα »
Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΟ -3/4 κούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο κρεμμύδι -2 καρότα στο ρεντέ ή σε ροδέλες -700 γρ περίπου λάχανο σε κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια) -1 κ.σ. δυόσμο -1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο στη μισή κούπα από το νερό) -αλάτι,πιπέρι -1 κούπα ρύζι Bonnet (για σπυρωτό πιλάφι) -3 1/2 κούπες νερό.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »