tameteora.gr

tameteora.gr

Λυδία Κονιόρδου: Θετικό το πρώτο δείγμα

Άριστες εντυπώσεις άφησε από την επίσκεψή της στην περιοχή και στην πόλη της Καλαμπάκας, και την παρουσία της στη δημόσια διαβούλευση η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η επίσκεψή της δεν ήταν σε καμία περίπτωση «τουριστική». Δεν αφιέρωσε πολύ χρόνο στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας ούτε στο Δημαρχείο Καλαμπάκας. Είχε την ευκαιρία να ακούσει για αρκετή ώρα του Ηγουμένους των Μετεώρων στην Μονή Αγίου Στεφάνου, και για τρεις ώρες τις Αρχές, τους Φορείς και τους Πολίτες στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά. Την Παρασκευή το πρωί επισκέφθηκε τα μονοπάτια. Περπάτησε μέσα στα λύματα, και είδε την κατάστασή τους με τα μάτια της.

Πήγε στη σκήτη του Αγίου Αντωνίου και είδε τις παράνομες εργασίες. Μετά από λίγα λεπτά επενέβη η Αστυνομία και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφόρου…

Ήπιε τον καφέ της στην πλατεία του Καστρακίου και άκουσε από τους γέροντες πώς ξεκίνησε ο μοναχισμός και ποια ήταν η σχέση των ντόπιων με τους μοναχούς.

Σίγουρα έχει πλέον ιδία άποψη για το θέμα. Σίγουρα (όπως διακρίναμε στη διαβούλευση) καταλάβαινε από τα πρώτα λόγια τι ήθελε να πει ο καθένας/καθεμιά και πόσο αληθινός/ή ήταν.

Δεν έκρυψε τη δυσφορία της σε… καλοπιάσματα (περί αριστεράς), σε υπερβολές και στις αποδοκιμασίες που υποβάθμισαν το επίπεδο της διαβούλευσης.

Άπαντες συγχάρηκαν τους Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν την υπόσχεσή τους, και έφεραν την Υπουργό.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα έγινε. Περιμένουμε πλέον να δούμε τη λύση που θα δώσει η Υπουργός και τις επόμενες κινήσεις της – εντολές της.

Από την αρχή η θέση της εφημερίδας «Τα Μετέωρα» ήταν να βρεθεί η «χρυσή τομή», λέξη που χρησιμοποίησε και η κ. Κονιόρδου, αφού πήρε και τα μηνύματα ότι υπάρχει καλή πίστη απ’ όλες τις πλευρές.

Ελπίζουμε επιτέλους να λήξει το πολύκροτο θέμα που διχάζει την τοπική κοινωνία μας με την «καλή λύση» για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμπάνια για την ανάδειξη του Διαχρονικού μουσείου Λάρισας προανήγγειλε η Κονιόρδου

Εμφανώς εντυπωσιασμένη από την εικόνα που αντίκρισε το απόγευμα του Σαββάτου στο Διαχρονικό μουσείο της Λάρισας, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου προανήγγειλε τη χρηματοδότηση καμπάνιας που θα συμβάλλει ώστε ο χώρος αυτός να γίνει προορισμός επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό. Η κ. Κονιόρδου εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο[…]

Περισσότερα »

Ο Χρίστος Χρ. Λιάπης στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos 2017»

Με τον Καλαμπακιώτη, διεθνούς εμβέλειας επιχειρηματία, Δημήτρη Κρίτσα και τον μαχητικό Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη, στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού της Ναυπάκτου, «Nostos Expo 2017», στη Ναύπακτο. Συζητώντας για τον εναλλακτικό τουρισμό, για τις αμέτρητες γωνίες ομορφιάς που έχει η πατρίδα μας…και όχι μόνον! Κοντά στην Καλαμπάκα και στο Meteora Thrones.[…]

Περισσότερα »