tameteora.gr

tameteora.gr

Μπαίνει τέλος στην αυθαιρεσία στον Πλαταμώνα

Πλαταμώνας

Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο… Στην οικειοποίηση της παραλίας αποφάσισαν να προβούν κατασκηνωτές στην παραλία του Πλαταμώνα, στη Σκοτίνα, ακριβώς κάτω από το γνωστό κάστρο, σε ένα πολύ δημοφιλές σημείο που προτιμάται και φιλοξενεί χιλιάδες Έλληνες και ξένους κάθε χρόνο.

Τι σκέφτηκαν οι «έξυπνοι» κατασκηνωτές προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους μπροστά ακριβώς από τη θάλασσα, στην υπέροχη παραλία; Να τσιμεντώσουν τις ομπρέλες τους και να κλειδώσουν με λουκέτα και αλυσίδες τις ξαπλώστρες τους, ακόμα και τραπέζια, προκειμένου να μην μπορεί άλλος να τις χρησιμοποιήσει, παρά μόνο οι ίδιοι, εξασφαλίζοντας έτσι την «καλύτερη θέση» για όλη τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο εφέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα δεν αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά σε τουλάχιστον 200 «κατασκευές» κατά μήκος της παραλίας! Ωστόσο, από τις ιδιότυπες αυτές κατασκευές ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού, ειδικά για τους νυχτερινούς επισκέπτες της παραλίας.

Ο Δήμος Δίου Ολύμπου έπειτα από καταγγελίες προέβη στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να τερματιστεί αυτή η… πατέντα της καταπάτησης, εφαρμόζοντας τον νόμο και αποσύροντας με ειδικά κλιμάκια τις τσιμεντωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τα εν λόγω κλιμάκια, απαρτιζόμενα από 12 αστυνομικούς, δύο λιμενικούς και επτά υπαλλήλους του δήμου, υπό την επίβλεψη του δημάρχου Κώστα Δημόπουλου εργάστηκαν αρκετές ώρες προκειμένου η παραλία να αποκτήσει την αρχική της «ελεύθερη» εικόνα.

Η επιχείρηση θα επαναληφθεί και στο μέλλον, ενώ, όπως προειδοποιεί ο δήμαρχος, από εδώ και στο εξής θα ασκούνται διώξεις περί αυθαίρετης κατασκευής στον αιγιαλό, σε όποιους προβαίνουν σε αντίστοιχες ενέργειες…

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέχρι τις 29 Μαρτίου οι δηλώσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα μπορούν οι υποψήφιοι μαθητές και απόφοιτοι των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να δηλώσουν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την ολοκλήρωσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση που αναλογεί στην[…]

Περισσότερα »

Υποχρεωτική στείρωση και υψηλά πρόστιμα με τον νέο νόμο για τα κατοικίδια

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί για τους επόμενους δύο μήνες το νομοσχέδιο που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα. Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου παρουσίασαν χθεςο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης. «Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε ενιαία και επίκαιρη νομοθεσία» είπε ο[…]

Περισσότερα »