tameteora.gr

tameteora.gr

Sprintzer πεπόνι

Sprintzer πεπόνι
ΥΛΙΚΑ

-1 μέτριο πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
– το ξύσμα και το χυμό από 2 lime
– Μισό ποτήρι του νερού χυμό μήλο
– 1 ποτήρι λευκό κρασί
– παγωμένη λεμονάδα για το σερβίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βάλε το πεπόνι σε ένα μπλέντερ μαζί με το lime και το χυμό μήλο και λιώσε. Πρόσθεσε το ξύσμα lime, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο ή και την κατάψυξη να κρυώσει καλά

-Λίγο πριν σερβίρεις βάλε το μείγμα πεπονιού σε μεγάλη κανάτα (ίσως χρειαστείς δύο) και πρόσθεσε ίση ποσότητα λεμονάδας. Ανακάτεψε καλά να γίνει ένα σώμα και προσάρμοσε ανάλογα με την προτίμησή σου, αν θέλεις να είναι smoothie ή πιο αραιό.

ΠΗΓΗ: govastileto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαυρομάτικα φασόλια

Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα -το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) -3 έως 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό ή δυόσμο) -200 γρ. ανθότυρο, σε μέτρια, ακανόνιστα κομμάτια -2 σταγόνες ταμπάσκο[…]

Περισσότερα »
Τας Κεμπάπ

Τας Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας -1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο -4 κ. σ. ελαιόλαδο -2 κ. σ. αλεύρι -1 κ. σ. γεμάτη πελτέ -Μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί -1 δαφνόφυλλο -3 ή 4 μπαχάρια -αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.[…]

Περισσότερα »