tameteora.gr

tameteora.gr

Ιμάμ μπαϊλντί

Ιμάμ μπαϊλντί
ΥΛΙΚΑ

-8 μελιτζάνες στενόμακρες
-6 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα όπως στη χωριάτικη
-5 πιπεριές κέρατο, σε ψιλές ροδέλες
-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
-2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-Μισό φλιτζάνι σταφίδα μαύρη
-Μισό φλιτζάνι κουκουνάρι
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας ρίγανη
-2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι.

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 1:15′ / Έτοιμο σε 1:30′

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζετε κατά μήκος τη μελιτζάνα προσέχοντας να μη φτάσει στον πάτο της το μαχαίρι. Τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας, τις αλατίζετε, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200οC.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε πρώτα το κουκουνάρι, μετά τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές και το αλάτι. Όλη η νοστιμιά κρίνεται στο σοτάρισμα: θέλει υπομονή και συνεχές ανακάτεμα, μέχρι να μελώσουν και να μαλακώσουν εντελώς τα κρεμμύδια.

Ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τις σταφίδες και φέρνετε δυο τρεις βόλτες. Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Βάζετε στριμωχτά τις μελιτζάνες σε ταψί και προσεκτικά ανοίγετε τη σχισμή για να τις γεμίσετε. Πατάτε τη γέμιση για να χωρέσει καλά. Όση περισσέψει τη μοιράζετε από πάνω.

Βάζετε τις μελιτζάνες ξανά στο φούρνο και ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-45 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν σχεδόν τα πάνω κρεμμύδια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοτόπουλο φιλέτο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα -4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα -2 κούπες ντοματίνια -Αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι -3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα -225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες -Βαλσάμικο ξύδι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε[…]

Περισσότερα »
Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »