tameteora.gr

tameteora.gr

Καλοκαιρινή μπολονέζ

μπολονέζ
ΥΛΙΚΑ

-Λιγκουίνι – 500 γρ.
-Κιμάς κοτόπουλου – 600 γρ.
-κρεμμύδι – 1 ξερό
-Καρότα – 2
-Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
-Τομάτες baby LUCIA’S FARM – 500 γρ.
-Κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU – 1 κουτ. σούπας
-Ψιλοκομμένος μαϊντανός – 4 κουτ. σούπας
-Ελαιόλαδο
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-Νιφάδες παρμεζάνας.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίψτε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.

Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο και μετά ρίξτε τον κιμά κοτόπουλου και τον πολτό σκόρδου.

Αφήστε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.

Ρίξτε μετά τις τομάτες κομμένες στη μέση, τον μαϊντανό, αλατίστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμη.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και σερβίρετε τα με τη σάλτσα και τις νιφάδες παρμεζάνας.

ΠΗΓΗ: masterclass.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »
Ριζότο με ρεβίθια

Ριζότο με ρεβίθια

ΥΛΙΚΑ  (για 2 άτομα) 2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια μουλιασμένα 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους κύμινου 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »