tameteora.gr

tameteora.gr

Καλοκαιρινή μπολονέζ

μπολονέζ
ΥΛΙΚΑ

-Λιγκουίνι – 500 γρ.
-Κιμάς κοτόπουλου – 600 γρ.
-κρεμμύδι – 1 ξερό
-Καρότα – 2
-Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
-Τομάτες baby LUCIA’S FARM – 500 γρ.
-Κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU – 1 κουτ. σούπας
-Ψιλοκομμένος μαϊντανός – 4 κουτ. σούπας
-Ελαιόλαδο
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-Νιφάδες παρμεζάνας.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίψτε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.

Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο και μετά ρίξτε τον κιμά κοτόπουλου και τον πολτό σκόρδου.

Αφήστε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.

Ρίξτε μετά τις τομάτες κομμένες στη μέση, τον μαϊντανό, αλατίστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμη.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και σερβίρετε τα με τη σάλτσα και τις νιφάδες παρμεζάνας.

ΠΗΓΗ: masterclass.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τας Κεμπάπ

Τας Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας -1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο -4 κ. σ. ελαιόλαδο -2 κ. σ. αλεύρι -1 κ. σ. γεμάτη πελτέ -Μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί -1 δαφνόφυλλο -3 ή 4 μπαχάρια -αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.[…]

Περισσότερα »
Μαυρομάτικα φασόλια

Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα -το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) -3 έως 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό ή δυόσμο) -200 γρ. ανθότυρο, σε μέτρια, ακανόνιστα κομμάτια -2 σταγόνες ταμπάσκο[…]

Περισσότερα »