tameteora.gr

tameteora.gr

Kρέας μαγειρευτό με μελιτζάνες

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας (αρνί, κατσίκι, μοσχάρι ή ό,τι μας αρέσει), κομμένο σε μικρές μερίδες
5 μελιτζάνες τσακώνικες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1½ ποτήρι πολτοποιημένες φρέσκες ντομάτες
100 ml ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι μείγμα από τα εξής μπαχαρικά: μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο
Μερίδες 4 / Προετοιμασία 25′ / Χρόνος Μιάμιση ώρα περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε όπως είναι, με τα νερά του, στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και, όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά του, ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας ελαφρώς.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και τότε ρίχνουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και αρκετό νερό, ώστε να σκεπάζει εντελώς το κρέας, γιατί χρειάζεται αρκετό βράσιμο, περίπου 1 ώρα.

Το αφήνουμε να μαγειρευτεί και στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Οταν το κρέας είναι σχεδόν βρασμένο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Σ’ αυτό το σημείο το φαγητό πρέπει να έχει μια νερουλή σάλτσα, ούτως ώστε, μέχρι να βράσουν οι μελιτζάνες (περίπου 20 – 25 λεπτά), να πήξει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, απλώς σείουμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει. Παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Αν έχει περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, βγάζουμε το καπάκι από την κατσαρόλα για να εξατμιστεί με το βράσιμο.

ΠΗΓΗ: gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

σοκολάτα

Κορμός σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

ΥΛΙΚΑ -Λίγο βούτυρο για τη φόρμα -225 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, πολύ ψιλοκομμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα, τριμμένη -225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά -1 φακελάκι στιγμιαίος εσπρέσο -Μισή κουτ. γλυκού κανέλα -2 γρ. αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού).   Μερίδες 10- 12 / Προετοιμασία 20′  /[…]

Περισσότερα »
μπριζολάκια

Χοιρινά μπριζολάκια με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ -6 μέτριες χοιρινές μπριζόλες κόντρα, χωρίς το κόκαλο, σε λεπτές λωρίδες πάχους 2 εκ. -1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ -2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες -2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες -3 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση, στυμμένες (να φύγουν τα πολλά υγρά) και τριμμένες -70 ml ελαιόλαδο[…]

Περισσότερα »