tameteora.gr

tameteora.gr

Chicken fingers

Chicken fingers
ΥΛΙΚΑ

-750 γρ. κοτόπουλο στήθος
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-3 αβγά
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-αλάτι, πιπέρι.


Υλικά για 24 τεμάχια / Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 20 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφα κομμάτια (σε μέγεθος δαχτύλου) και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με τη μουστάρδα και το σκόρδο σε μπολ.

Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε καλά την παρμεζάνα μαζί με τη φρυγανιά. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου διαδοχικά από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και στο τέλος από τη φρυγανιά.

Τα ραντίζουμε με 1 δόση λάδι που θα μετρήσουμε με τον ειδικό δοσομετρητή και ακολούθως τηγανίζουμε στη φριτέζα actifry tefal για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως, με φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr
(Visited 67 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μοσχαρίσιο ρολό

Μοσχαρίσιο ρολό με μυρωδικά και σος περαστή

ΥΛΙΚΑ -2.200 – 2.500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ετοιμάσει ένα ενιαίο κομμάτι για ρολό) -2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -2 καρότα, καθαρισμένα, σε χοντρές ροδέλες πάχους 2 εκ. -400 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό -200 ml ξηρό κόκκινο κρασί -4 φλιτζ. τσαγιού παγάκια[…]

Περισσότερα »
γλυκό ταψιού

Κέικ με φύλλο κρούστας και τέσσερις ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ -1 πακέτο φύλλο κρούστας -300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί) Γέμιση -220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -230 γρ. ζάχαρη -70 γρ. φουντούκια, τριμμένα (με το φλοιό τους ή χωρίς) -70 γρ. καρύδια, τριμμένα -70 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα -40 γρ. φιστίκια Αιγίνης,[…]

Περισσότερα »