tameteora.gr

tameteora.gr

Chicken fingers

Chicken fingers
ΥΛΙΚΑ

-750 γρ. κοτόπουλο στήθος
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-3 αβγά
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-αλάτι, πιπέρι.


Υλικά για 24 τεμάχια / Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 20 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφα κομμάτια (σε μέγεθος δαχτύλου) και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με τη μουστάρδα και το σκόρδο σε μπολ.

Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε καλά την παρμεζάνα μαζί με τη φρυγανιά. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου διαδοχικά από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και στο τέλος από τη φρυγανιά.

Τα ραντίζουμε με 1 δόση λάδι που θα μετρήσουμε με τον ειδικό δοσομετρητή και ακολούθως τηγανίζουμε στη φριτέζα actifry tefal για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως, με φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) -4 μεγάλες πατάτες -200 γραμμάρια μπρόκολο -1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα -2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους -1 αυγό -1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο -ελαιόλαδο -αλάτι -πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε[…]

Περισσότερα »

Μοσχάρι γιουβέτσι

Υλικά (για 4 άτομα) -1 κιλό μοσχάρι από σπάλα με το κόκαλο ή χωρίς, κομμένο σε μερίδες -Μισό κιλό κριθαράκι, χοντρό -1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα -8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο πράσο (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος), καθαρισμένο, σε ροδέλες -Μισή κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι,[…]

Περισσότερα »