tameteora.gr

tameteora.gr

Chicken fingers

Chicken fingers
ΥΛΙΚΑ

-750 γρ. κοτόπουλο στήθος
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-3 αβγά
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-αλάτι, πιπέρι.


Υλικά για 24 τεμάχια / Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 20 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφα κομμάτια (σε μέγεθος δαχτύλου) και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με τη μουστάρδα και το σκόρδο σε μπολ.

Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε καλά την παρμεζάνα μαζί με τη φρυγανιά. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου διαδοχικά από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και στο τέλος από τη φρυγανιά.

Τα ραντίζουμε με 1 δόση λάδι που θα μετρήσουμε με τον ειδικό δοσομετρητή και ακολούθως τηγανίζουμε στη φριτέζα actifry tefal για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως, με φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανσέτα

Πανσέτα μαγειρευτή με λευκό κρασί και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό χοιρινή πανσέτα, με δέρμα -5 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος -5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος -60 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά καρέ -200 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο -20 γρ. σκόρδο, σκελίδες -5 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος -300 γρ. κρασί λευκό -80 γρ. μέλι -750 γρ. ζωμός κοτόπουλου -40 γρ.[…]

Περισσότερα »
Μακαρόνια μπλουμ

Μακαρόνια μπλουμ με 3 τρόπους

ΥΛΙΚΑ -300 γρ. σπαγγέτι -1 κονσέρβα τοματάκια -3 κούπες νερό (750μλ) -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες φέτες -1 πρέζα ζάχαρη -2 κοφτές κουταλιές αλάτι -1 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι (καυτερό) -10 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης -2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο -2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένες ελιές -1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος[…]

Περισσότερα »