tameteora.gr

tameteora.gr

Ζεστή πατατοσαλάτα με φασολάκια και μπέικον

πατατοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ

-700 γρ. πατάτες μικρές
-300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
-1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη
-100 γρ. μπέικον σε λωρίδες

Για τη βινεγκρέτ

-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
-1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή.


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 10′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′ / Έτοιμο σε 40′

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί

ΥΛΙΚΑ -700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος- -Μισό φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο -1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή -λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη) -1 κουτ. σούπας μέλι -4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ. -1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια[…]

Περισσότερα »
σοκολάτα

Κορμός σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

ΥΛΙΚΑ -Λίγο βούτυρο για τη φόρμα -225 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, πολύ ψιλοκομμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα, τριμμένη -225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά -1 φακελάκι στιγμιαίος εσπρέσο -Μισή κουτ. γλυκού κανέλα -2 γρ. αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού).   Μερίδες 10- 12 / Προετοιμασία 20′  /[…]

Περισσότερα »