tameteora.gr

tameteora.gr

Τάρτα galette με ροδάκινα

Τάρτα
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

-1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-μισό κουτ. γλυκού αλάτι
-μισό φλιτζάνι βούτυρο, σε μικρούς κύβους
-6 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

-Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
-5 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-5 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια, πλυμμένα, σε φέτες
-3 κουτ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια
-μισό φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή νεκταρίνι.

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 50′ / Έτοιμο σε 1:10′ / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάτζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη περίπου 2½ -3 εκ. έξω από το ταψί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζετε το κέντρο της τάρτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί). Στρώνετε τις φέτες από τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκορπίζετε και τα κομμάτια του βουτύρου. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψετε τα ροδάκινα. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα ροδάκινο. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) -4 μεγάλες πατάτες -200 γραμμάρια μπρόκολο -1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα -2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους -1 αυγό -1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο -ελαιόλαδο -αλάτι -πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε[…]

Περισσότερα »

Μοσχάρι γιουβέτσι

Υλικά (για 4 άτομα) -1 κιλό μοσχάρι από σπάλα με το κόκαλο ή χωρίς, κομμένο σε μερίδες -Μισό κιλό κριθαράκι, χοντρό -1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα -8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο πράσο (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος), καθαρισμένο, σε ροδέλες -Μισή κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι,[…]

Περισσότερα »