tameteora.gr

tameteora.gr

Τάρτα galette με ροδάκινα

Τάρτα
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

-1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-μισό κουτ. γλυκού αλάτι
-μισό φλιτζάνι βούτυρο, σε μικρούς κύβους
-6 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

-Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
-5 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-5 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια, πλυμμένα, σε φέτες
-3 κουτ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια
-μισό φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή νεκταρίνι.

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 50′ / Έτοιμο σε 1:10′ / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάτζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη περίπου 2½ -3 εκ. έξω από το ταψί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζετε το κέντρο της τάρτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί). Στρώνετε τις φέτες από τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκορπίζετε και τα κομμάτια του βουτύρου. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψετε τα ροδάκινα. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα ροδάκινο. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μακαρόνια μπλουμ

Μακαρόνια μπλουμ με 3 τρόπους

ΥΛΙΚΑ -300 γρ. σπαγγέτι -1 κονσέρβα τοματάκια -3 κούπες νερό (750μλ) -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες φέτες -1 πρέζα ζάχαρη -2 κοφτές κουταλιές αλάτι -1 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι (καυτερό) -10 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης -2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο -2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένες ελιές -1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος[…]

Περισσότερα »
Πανσέτα

Πανσέτα μαγειρευτή με λευκό κρασί και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό χοιρινή πανσέτα, με δέρμα -5 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος -5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος -60 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά καρέ -200 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο -20 γρ. σκόρδο, σκελίδες -5 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος -300 γρ. κρασί λευκό -80 γρ. μέλι -750 γρ. ζωμός κοτόπουλου -40 γρ.[…]

Περισσότερα »