tameteora.gr

tameteora.gr

Τάρτα galette με ροδάκινα

Τάρτα
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

-1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-μισό κουτ. γλυκού αλάτι
-μισό φλιτζάνι βούτυρο, σε μικρούς κύβους
-6 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

-Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
-5 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-5 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια, πλυμμένα, σε φέτες
-3 κουτ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια
-μισό φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή νεκταρίνι.

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 50′ / Έτοιμο σε 1:10′ / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάτζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη περίπου 2½ -3 εκ. έξω από το ταψί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζετε το κέντρο της τάρτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί). Στρώνετε τις φέτες από τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκορπίζετε και τα κομμάτια του βουτύρου. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψετε τα ροδάκινα. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα ροδάκινο. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
(Visited 49 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα -500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο -1 συσκευασία μπεσαμέλ έτοιμη -1 συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο -1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα -αλάτι -πιπέρι -Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο -ελαιόλαδο -1 κουταλάκι βασιλικό -Μισό κουταλάκι θυμάρι -1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό -νερό -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -παρμεζάνα[…]

Περισσότερα »
γλυκό ταψιού

Κέικ με φύλλο κρούστας και τέσσερις ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ -1 πακέτο φύλλο κρούστας -300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί) Γέμιση -220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -230 γρ. ζάχαρη -70 γρ. φουντούκια, τριμμένα (με το φλοιό τους ή χωρίς) -70 γρ. καρύδια, τριμμένα -70 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα -40 γρ. φιστίκια Αιγίνης,[…]

Περισσότερα »