TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Τάρτα galette με ροδάκινα

Τάρτα
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

-1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-μισό κουτ. γλυκού αλάτι
-μισό φλιτζάνι βούτυρο, σε μικρούς κύβους
-6 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

-Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
-5 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-5 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια, πλυμμένα, σε φέτες
-3 κουτ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια
-μισό φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή νεκταρίνι.

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 50′ / Έτοιμο σε 1:10′ / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάτζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη περίπου 2½ -3 εκ. έξω από το ταψί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζετε το κέντρο της τάρτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί). Στρώνετε τις φέτες από τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκορπίζετε και τα κομμάτια του βουτύρου. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψετε τα ροδάκινα. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα ροδάκινο. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια -500 γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα -μισή πιπεριά Φλωρίνης χτυπημένη στο multi -ξύσμα από 1 λεμόνι -2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο -μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -μισό κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »

Φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσα σόγιας

ΥΛΙΚΑ -2 φιλέτα κοτόπουλου μεγάλα, χωρίς την πέτσα -1 κουτ. σούπας μέλι -1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο -1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό -3 κουτ. σούπας κέτσαπ -1 κουτ. σούπας ξίδι -2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα. Για[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *