tameteora.gr

tameteora.gr

Τάρτα galette με ροδάκινα

Τάρτα
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

-1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-μισό κουτ. γλυκού αλάτι
-μισό φλιτζάνι βούτυρο, σε μικρούς κύβους
-6 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

-Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
-5 κουτ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-5 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια, πλυμμένα, σε φέτες
-3 κουτ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια
-μισό φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή νεκταρίνι.

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 50′ / Έτοιμο σε 1:10′ / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάτζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη περίπου 2½ -3 εκ. έξω από το ταψί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζετε το κέντρο της τάρτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί). Στρώνετε τις φέτες από τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκορπίζετε και τα κομμάτια του βουτύρου. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψετε τα ροδάκινα. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα ροδάκινο. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

σοκολάτα

Κορμός σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

ΥΛΙΚΑ -Λίγο βούτυρο για τη φόρμα -225 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, πολύ ψιλοκομμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα, τριμμένη -225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά -1 φακελάκι στιγμιαίος εσπρέσο -Μισή κουτ. γλυκού κανέλα -2 γρ. αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού).   Μερίδες 10- 12 / Προετοιμασία 20′  /[…]

Περισσότερα »
Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί

ΥΛΙΚΑ -700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος- -Μισό φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο -1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή -λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη) -1 κουτ. σούπας μέλι -4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ. -1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια[…]

Περισσότερα »