tameteora.gr

tameteora.gr

Μελιτζανοπίλαφο από τη Χίο

Μελιτζανοπίλαφο
ΥΛΙΚΑ

-4 µελιτζάνες µακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ.
-1 φλιτζάνι ρύζι «ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» ή «ΝΥΧΑΚΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»
-400 ml «φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»
-1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
-3 έως 4 κουτ. σούπας δυόσµο ψιλοκοµµένο
-4 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

 


Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 35′ / Έτοιμο σε 50′

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης – Food Styling: Aντωνία Κατή

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

σοκολάτα

Κορμός σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

ΥΛΙΚΑ -Λίγο βούτυρο για τη φόρμα -225 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, πολύ ψιλοκομμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα, τριμμένη -225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά -1 φακελάκι στιγμιαίος εσπρέσο -Μισή κουτ. γλυκού κανέλα -2 γρ. αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού).   Μερίδες 10- 12 / Προετοιμασία 20′  /[…]

Περισσότερα »
Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί

ΥΛΙΚΑ -700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος- -Μισό φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο -1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή -λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη) -1 κουτ. σούπας μέλι -4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ. -1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια[…]

Περισσότερα »