tameteora.gr

tameteora.gr

Αρνίσια παϊδάκια με σκόρδο και ρίγανη

Αρνίσια παϊδάκια
ΥΛΙΚΑ

-Αρνίσια παϊδάκια – 1,5 κιλό
-Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 4 κουτ. σούπας
-Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
-Ελαιόλαδο – 125 ml
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-Φρέσκιας ρίγανης – 3-4 κλωναράκια
-Μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι KALAMATA PAPADIMITRIOU – 2 κουτ. σούπας

Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές:
-Κολοκυθάκια – 8
-Χρωματιστές πιπεριές – 4
-Κρεμμύδια – 2
-Ελαιόλαδο
-Βερμούτ – 1 σφηνάκι
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες
-Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον πολτό σκόρδου.

Μαρινάρετε τα παϊδάκια και ψήστε τα στο γκριλ στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

 

Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές:

Κόψτε τα λαχανικά σε ισομεγέθη κομμάτια.

Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο σταδιακά, ξεκινώντας από τα κρεμμύδια, μετά τις πιπεριές και τέλος τα κολοκυθάκια.

Όταν μαλακώσουν, σβήστε με το βερμούτ, αλατίστε, πασπαλίστε με την φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: masterclass.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μακαρόνια μπλουμ

Μακαρόνια μπλουμ με 3 τρόπους

ΥΛΙΚΑ -300 γρ. σπαγγέτι -1 κονσέρβα τοματάκια -3 κούπες νερό (750μλ) -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες φέτες -1 πρέζα ζάχαρη -2 κοφτές κουταλιές αλάτι -1 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι (καυτερό) -10 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης -2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο -2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένες ελιές -1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος[…]

Περισσότερα »
Πανσέτα

Πανσέτα μαγειρευτή με λευκό κρασί και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό χοιρινή πανσέτα, με δέρμα -5 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος -5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος -60 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά καρέ -200 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο -20 γρ. σκόρδο, σκελίδες -5 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος -300 γρ. κρασί λευκό -80 γρ. μέλι -750 γρ. ζωμός κοτόπουλου -40 γρ.[…]

Περισσότερα »