tameteora.gr

tameteora.gr

Αρνίσια παϊδάκια με σκόρδο και ρίγανη

Αρνίσια παϊδάκια
ΥΛΙΚΑ

-Αρνίσια παϊδάκια – 1,5 κιλό
-Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 4 κουτ. σούπας
-Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
-Ελαιόλαδο – 125 ml
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-Φρέσκιας ρίγανης – 3-4 κλωναράκια
-Μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι KALAMATA PAPADIMITRIOU – 2 κουτ. σούπας

Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές:
-Κολοκυθάκια – 8
-Χρωματιστές πιπεριές – 4
-Κρεμμύδια – 2
-Ελαιόλαδο
-Βερμούτ – 1 σφηνάκι
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες
-Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον πολτό σκόρδου.

Μαρινάρετε τα παϊδάκια και ψήστε τα στο γκριλ στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

 

Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές:

Κόψτε τα λαχανικά σε ισομεγέθη κομμάτια.

Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο σταδιακά, ξεκινώντας από τα κρεμμύδια, μετά τις πιπεριές και τέλος τα κολοκυθάκια.

Όταν μαλακώσουν, σβήστε με το βερμούτ, αλατίστε, πασπαλίστε με την φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: masterclass.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) -4 μεγάλες πατάτες -200 γραμμάρια μπρόκολο -1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα -2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους -1 αυγό -1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο -ελαιόλαδο -αλάτι -πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε[…]

Περισσότερα »

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά -300 ml γάλα -3 αβγά -125 γρ. ελαιόλαδο -500 γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα -2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -πιπέρι φρεσκοτριμμένο -μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά).   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά[…]

Περισσότερα »