tameteora.gr

tameteora.gr

Αρνίσια παϊδάκια με σκόρδο και ρίγανη

Αρνίσια παϊδάκια
ΥΛΙΚΑ

-Αρνίσια παϊδάκια – 1,5 κιλό
-Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 4 κουτ. σούπας
-Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
-Ελαιόλαδο – 125 ml
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-Φρέσκιας ρίγανης – 3-4 κλωναράκια
-Μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι KALAMATA PAPADIMITRIOU – 2 κουτ. σούπας

Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές:
-Κολοκυθάκια – 8
-Χρωματιστές πιπεριές – 4
-Κρεμμύδια – 2
-Ελαιόλαδο
-Βερμούτ – 1 σφηνάκι
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες
-Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον πολτό σκόρδου.

Μαρινάρετε τα παϊδάκια και ψήστε τα στο γκριλ στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

 

Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές:

Κόψτε τα λαχανικά σε ισομεγέθη κομμάτια.

Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο σταδιακά, ξεκινώντας από τα κρεμμύδια, μετά τις πιπεριές και τέλος τα κολοκυθάκια.

Όταν μαλακώσουν, σβήστε με το βερμούτ, αλατίστε, πασπαλίστε με την φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: masterclass.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

σοκολάτα

Κορμός σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

ΥΛΙΚΑ -Λίγο βούτυρο για τη φόρμα -225 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, πολύ ψιλοκομμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα, τριμμένη -225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά -1 φακελάκι στιγμιαίος εσπρέσο -Μισή κουτ. γλυκού κανέλα -2 γρ. αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού).   Μερίδες 10- 12 / Προετοιμασία 20′  /[…]

Περισσότερα »
Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί

ΥΛΙΚΑ -700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος- -Μισό φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο -1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή -λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη) -1 κουτ. σούπας μέλι -4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ. -1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια[…]

Περισσότερα »