tameteora.gr

tameteora.gr

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

Κολοκυθάκια
ΥΛΙΚΑ

-6 μεγάλα κολοκύθια, χοντρά, κομμένα στη μέση
-400 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
-4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
-1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
-2 λεμόνια
-2 λίτρα ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο βιολογικό
-1 & 1/2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Μερίδες 5-6 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 50′ / Έτοιμο σε 1:10΄

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα κολοκύθια. Τα κόβετε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε την ψίχα από την κομμένη πλευρά τους. Στύβετε με τα χέρια την ψίχα και την ψιλοκόβετε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια, το ρύζι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα από το 1 λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο.

Κόβετε με ένα μαχαίρι μια μικρή φετούλα από την άκοπη πλευρά του κάθε κολοκυθιού (ώστε να στέκονται όρθια) και με ένα κουτάλι τα γεμίζετε καλά με το μίγμα.

Βάζετε τα κολοκύθια, όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό λαχανικών χρειαστεί, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Με μια κουτάλα βγάζετε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι.

Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ με δύο τρεις κουταλιές νερό και το προσθέτετε στο μπολ με το ζωμό. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακινείτε καλά και με προσοχή για να απλώσει παντού η σάλτσα, αφήνετε στη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips: Μη νηστίσιμη παραλλαγή: Ελαττώνετε την ποσότητα των μανιταριών στα 250γρ. και του ρυζιού στο μισό και προσθέτετε 250γρ. κιμά από γαλοπούλα, κοτόπουλο ή και μοσχάρι αν το προτιμάτε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φασουλοταβάς

Φασουλοταβάς με «χάντρες» και χωριάτικα λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. φασόλια ξερά «χάντρες» μουσκεμένα αποβραδίς σε κρύο νερό -400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες -1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες, -2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο -200γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη -1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 κουτ. γλυκού θυμάρι -1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε[…]

Περισσότερα »
Κορμός παγωμένος

Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

ΥΛΙΚΑ -180 γρ. ζάχαρη -6 κρόκοι αυγών -1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι -200 γρ. φρουί γλασέ+ επιπλέον για γαρνίρισμα -150 γρ. αμύγδαλα με ή χωρίς το φλοιό -100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια.  […]

Περισσότερα »