tameteora.gr

tameteora.gr

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

Κολοκυθάκια
ΥΛΙΚΑ

-6 μεγάλα κολοκύθια, χοντρά, κομμένα στη μέση
-400 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
-4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
-1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
-2 λεμόνια
-2 λίτρα ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο βιολογικό
-1 & 1/2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Μερίδες 5-6 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 50′ / Έτοιμο σε 1:10΄

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα κολοκύθια. Τα κόβετε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε την ψίχα από την κομμένη πλευρά τους. Στύβετε με τα χέρια την ψίχα και την ψιλοκόβετε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια, το ρύζι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα από το 1 λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο.

Κόβετε με ένα μαχαίρι μια μικρή φετούλα από την άκοπη πλευρά του κάθε κολοκυθιού (ώστε να στέκονται όρθια) και με ένα κουτάλι τα γεμίζετε καλά με το μίγμα.

Βάζετε τα κολοκύθια, όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό λαχανικών χρειαστεί, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Με μια κουτάλα βγάζετε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι.

Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ με δύο τρεις κουταλιές νερό και το προσθέτετε στο μπολ με το ζωμό. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακινείτε καλά και με προσοχή για να απλώσει παντού η σάλτσα, αφήνετε στη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips: Μη νηστίσιμη παραλλαγή: Ελαττώνετε την ποσότητα των μανιταριών στα 250γρ. και του ρυζιού στο μισό και προσθέτετε 250γρ. κιμά από γαλοπούλα, κοτόπουλο ή και μοσχάρι αν το προτιμάτε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια

ΥλΛΙΚΑ -500 γρ. ζυμαρικά «σέλινο» (rigatoni) -2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -300 γρ. κολοκύθα τριμμένη -5-6 κλωναράκια θυμάρι -Ενάμιση κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή -200 γρ. τυρί κρέμα -150 γρ. τυρί καπνιστό, σε μικρούς κύβους -100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′[…]

Περισσότερα »
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό (σχεδόν) αλεύρι μαλακό -Μισό κιλό βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο (ή 1/4 του κιλού βούτυρο φρέσκο και ¼ βούτυρο γάλακτος) -2 κρόκους αβγών -6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1/4 φλιτζανιού μπράντι -2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροκομμένα και καβουρδισμένα Για το άχνισμα ζάχαρη άχνη 3-4 βανίλιες Για το γαρνίρισμα αμύγδαλα[…]

Περισσότερα »