tameteora.gr

tameteora.gr

Κεφτέδες πολίτικοι

Κεφτέδες πολίτικοι
ΥΛΙΚΑ

-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 αβγό
-1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν κρέμα
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
-200 γρ. φέτα τριμμένη
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα:
-αλεύρι
-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-φρυγανιά τριμμένη

 


Μερίδες 6 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 15′ / Έτοιμο σε 30′ / Χρόνος αναμονής 2 ώρες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνετε 2 ώρες να σταθεί.

Πλάθετε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Πρώτα τις αλευρώνετε, τις βουτάτε μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.

Τηγανίζετε τις παναρισμένες κροκέτες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά -σε μέτρια προς δυνατή φωτιά- και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες και ταιριάζουν με δροσερή ντοματοσαλάτα και πουρέ πατάτας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κορμός παγωμένος

Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

ΥΛΙΚΑ -180 γρ. ζάχαρη -6 κρόκοι αυγών -1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι -200 γρ. φρουί γλασέ+ επιπλέον για γαρνίρισμα -150 γρ. αμύγδαλα με ή χωρίς το φλοιό -100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια.  […]

Περισσότερα »
Φασουλοταβάς

Φασουλοταβάς με «χάντρες» και χωριάτικα λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. φασόλια ξερά «χάντρες» μουσκεμένα αποβραδίς σε κρύο νερό -400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες -1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες, -2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο -200γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη -1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 κουτ. γλυκού θυμάρι -1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε[…]

Περισσότερα »