tameteora.gr

tameteora.gr

Κέικ γεμιστό με πραλίνα

κέικ
ΥΛΙΚΑ

-200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
-250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. ζάχαρη
-5 κρόκοι αυγών
-5 ασπράδια αυγών
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
-1 κιλό πραλίνα (εννοούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα, που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια).

 


Μερίδες: 14, Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 45΄

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα (κατά προτίμηση μαρίζ, που είναι εύκαμπτη και κάνει καλή ομογενοποίηση). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία στρογγυλά, αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Καλύπτουμε το ένα κέικ με πραλίνα, τοποθετούμε από πάνω του το δεύτερο κέικ, το αλείφουμε και αυτό με πραλίνα και καλύπτουμε με το τρίτο κέικ.

Τέλος, απλώνουμε επιπλέον πραλίνα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του γλυκού.

ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοτόπουλο φιλέτο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα -4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα -2 κούπες ντοματίνια -Αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι -3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα -225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες -Βαλσάμικο ξύδι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε[…]

Περισσότερα »
Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »