tameteora.gr

tameteora.gr

Κεφτέδες φούρνου με κρεμμύδια και δεντρολίβανο

Κεφτέδες φούρνου
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό κιμά χοιρινό
-1 κιλό κρεμμύδια
-1 μεγάλο κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ποτήρι γάλα
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-2 αβγά
-4 φρυγανιές
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι.


Προετοιμασία 30 λεπτά / Μαγείρεμα 1 ώρα περίπου / Υλικά για 8 άτομα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις στρώνουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε από πάνω το δεντρολίβανο. Mουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε.

Zυμώνουμε καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη για 10 λεπτά περίπου και βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από το δεντρολίβανο και τα κρεμμύδια.

Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, τις 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου.

Στη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζουμε να περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμάκι του ταψιού.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »

Κοτόπουλο φιλέτο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα -4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα -2 κούπες ντοματίνια -Αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι -3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα -225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες -Βαλσάμικο ξύδι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε[…]

Περισσότερα »