tameteora.gr

tameteora.gr

Κεφτέδες φούρνου με κρεμμύδια και δεντρολίβανο

Κεφτέδες φούρνου
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό κιμά χοιρινό
-1 κιλό κρεμμύδια
-1 μεγάλο κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ποτήρι γάλα
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-2 αβγά
-4 φρυγανιές
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι.


Προετοιμασία 30 λεπτά / Μαγείρεμα 1 ώρα περίπου / Υλικά για 8 άτομα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις στρώνουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε από πάνω το δεντρολίβανο. Mουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε.

Zυμώνουμε καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη για 10 λεπτά περίπου και βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από το δεντρολίβανο και τα κρεμμύδια.

Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, τις 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου.

Στη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζουμε να περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμάκι του ταψιού.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κορμός παγωμένος

Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

ΥΛΙΚΑ -180 γρ. ζάχαρη -6 κρόκοι αυγών -1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι -200 γρ. φρουί γλασέ+ επιπλέον για γαρνίρισμα -150 γρ. αμύγδαλα με ή χωρίς το φλοιό -100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια.  […]

Περισσότερα »
Φασουλοταβάς

Φασουλοταβάς με «χάντρες» και χωριάτικα λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. φασόλια ξερά «χάντρες» μουσκεμένα αποβραδίς σε κρύο νερό -400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες -1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες, -2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο -200γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη -1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 κουτ. γλυκού θυμάρι -1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε[…]

Περισσότερα »