tameteora.gr

tameteora.gr

Κεφτέδες φούρνου με κρεμμύδια και δεντρολίβανο

Κεφτέδες φούρνου
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό κιμά χοιρινό
-1 κιλό κρεμμύδια
-1 μεγάλο κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ποτήρι γάλα
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-2 αβγά
-4 φρυγανιές
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι.


Προετοιμασία 30 λεπτά / Μαγείρεμα 1 ώρα περίπου / Υλικά για 8 άτομα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις στρώνουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε από πάνω το δεντρολίβανο. Mουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε.

Zυμώνουμε καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη για 10 λεπτά περίπου και βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από το δεντρολίβανο και τα κρεμμύδια.

Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, τις 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου.

Στη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζουμε να περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμάκι του ταψιού.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το τέλειο τουρλού

ΥΛΙΚΑ -2 μέτρια κολοκυθάκια, σε μεγάλα κομμάτια των 4-5 εκ. -τα μπουκετάκια από 1 μπρόκολο -τα μπουκετάκια από 1/2 κουνουπίδι -4 ραπανάκια, ολόκληρα -1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε χοντρές ροδέλες -150 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), σε κύβους 2-3 εκ. -1 κυδώνι, χοντροκομμένο -1/2 σελινόριζα, χοντροκομμένη -1/2 μαραθόριζα, χοντροκομμένη -4 μικρά[…]

Περισσότερα »

Ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια

ΥλΛΙΚΑ -500 γρ. ζυμαρικά «σέλινο» (rigatoni) -2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -300 γρ. κολοκύθα τριμμένη -5-6 κλωναράκια θυμάρι -Ενάμιση κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή -200 γρ. τυρί κρέμα -150 γρ. τυρί καπνιστό, σε μικρούς κύβους -100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′[…]

Περισσότερα »