tameteora.gr

tameteora.gr

Πιλάφι με μανιτάρια και ρεβίθια

Πιλάφι με μανιτάρια και ρεβίθια
ΥΛΙΚΑ

-Ρύζι μπασμάτι BALI – 500 γρ.
-Κομμένα μανιτάρια HOLCO – 1 κουτί
-Ψιλοκομμένο κρεμμύδι – 1
-Αγελαδινό βούτυρο ROYAL – 100 γρ.
-Ζωμός κοτόπουλου – 1 λίτρο
-Βρασμένα ρεβίθια – 200 γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε στο αγελαδινό βούτυρο το κρεμμύδι και το ρύζι και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίξτε τον ζωμό, αλατίστε, ρίξτε τα μανιτάρια και τα βρασμένα ρεβίθια και αφήστε σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να στεγνώσει το ρύζι.

ΠΗΓΗ: masterclass.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γίγαντες με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα στα τέσσερα -500 γρ. φασόλια γίγαντες -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο -2 μέτρια καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες -2 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά), κομμένες σε φετάκια -130 γρ. ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα -1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), κομμένη[…]

Περισσότερα »
Μαυρομάτικα φασόλια

Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα -το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) -3 έως 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό ή δυόσμο) -200 γρ. ανθότυρο, σε μέτρια, ακανόνιστα κομμάτια -2 σταγόνες ταμπάσκο[…]

Περισσότερα »