tameteora.gr

tameteora.gr

Ο Θεός απέθανε (τάδε έφη Ζαρατούστρας…)

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΕΡΕΚΟΣ

Αποτροπιασμό προκαλούν η σκληρότητα, η αναλγησία και η κτηνωδία που εκπέμπουν τα ειδεχθή εγκλήματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάθε μέρα.

-Εκατομμύρια συνανθρώπων μας χάνουν τη ζωή τους από τη χρήση ναρκωτικών, τα οποία διακινούν «έμποροι του θανάτου» θησαυρίζοντας.

-Χιλιάδες νέων, κυρίως γυναικών αλλά και μικρών παιδιών, απάγονται και οδηγούνται στην πορνεία, αλλάζοντας «αφεντικά» σε συναλλαγές, σαν να πρόκειται περί ζώων, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων.

-Γυναίκες καίγονται στην πυρά ή δολοφονούνται δημόσια με λιθοβολισμό, ακόμη και από τα χέρια γονέων τους ή αδελφών, επειδή είχαν τη δυστυχία να πέσουν θύματα βιασμού σε κάποιες χώρες της Αφρικής, για να ξεπλυθεί τάχα η ντροπή της οικογένειας…

-Μικρά παιδιά θανατώνονται για να χρησιμοποιηθούν ζωτικά τους όργανα σε μεταμοσχεύσεις, τα οποία πωλούνται έναντι αστρονομικών ποσών.

-Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τους νεοφανείς «καμικάζι» οι οποίοι, ντοπαρισμένοι με «ουσίες», εισχωρούν σε πολυάνθρωπες συγκεντρώσεις και αυτό-ανατινάσσονται με τα εκρηκτικά που φέρουν επάνω τους ή οδηγούν επάνω σ’ αυτές, με ιλιγγιώδη ταχύτητα μεγάλα οχήματα σκορπώντας τον όλεθρο.

-Όμηροι τρομοκρατών αποκεφαλίζονται για την πίστη τους στον Χριστιανισμό και οι οικογένειές τους παρακολουθούν, με αβάσταχτο πόνο σε ζωντανή μετάδοση από τηλεοράσεως, την ανατριχιαστική φρικαλεότητα.

Μητέρες-ύαινες ρίχνουν τα ανεπιθύμητα βρέφη τους από τα παράθυρα στους δρόμους και πατεράδες-τέρατα λιανίζουν κάποια άλλα με μαχαίρι, και τα πετάνε στη συνέχεια στα σκουπίδια.

Η κοινωνία παραφρόνησε. Η ανθρώπινη ζωή έχασε κάθε αξία και κατάντησε το πιο ευτελές είδος. Το συμφέρον, η απληστία για το χρήμα, το μίσος και η αναλγησία αποδεικνύουν τη ρήση ότι τα κτήνη ανήκουν στο Θεό και η κτηνωδία στους ανθρώπους.

Πού βαδίζει τελικά η ανθρωπότητα; Τι περισσότερο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα, που έκαψε ο Παντοδύναμος για την ακολασία που βασίλευε εκεί τότε, ωχριούν μπροστά στα όσα βιώνει η, πολιτισμένη υποτίθεται, κοινωνία του σήμερα;

Και οι ηγέτες των λαών; Οι λεγόμενοι «μεγάλοι» και ισχυροί του κόσμου τι κάνουν για όλα αυτά; Τι προτείνουν;

Να σκύψουμε μήπως το κεφάλι μοιρολατρικά σε υποταγή και να πιστέψουμε ότι ο Θεός απέθανε όπως, κατά τον Νίτσε, «τάδε έφη Ζαρατούστρας!» (γνωστός και ως Ζωροάστρης, Πέρσης αναμορφωτής της ιρανικής θρησκείας και ιδρυτής της Τάξης των Μάγων) στον ερημίτη Άγιο του Δάσους που του πρότεινε να μείνει κοντά του για να υμνούν μαζί τον Θεό;

Μόνον που ο Θεός δεν απέθανε! Ο Θεός υπάρχει και σίγουρα θλίβεται βαθύτατα, οργίζεται με την αφροσύνη και την αχαριστία μας και μάς γυρίζει με περιφρόνηση την πλάτη.

– Μάς χάρισε σοφά λειτουργούσα μια πανέμορφη, ζωοδότρια φύση και την καταστρέψαμε.

-Μάς πρόσφερε την αγάπη Του και την προδώσαμε.

-Μάς δίδαξε τη συμπόνια και την μετατρέψαμε σε μίσος.

-Μάς έδωσε τη ζωή για να την χαρούμε και την πουλάμε ή την αφαιρούμε έναντι αργυρίων…

Όχι! Ο Θεός ΔΕΝ απέθανε! Και, αν δανειστούμε τις σκληρές λέξεις «θάνατος» και «απέθανε» για να περιγράψουμε την απουσία και το τεράστιο κενό που παρατηρείται μέσα στον σημερινό άνθρωπο, ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς. Αυτό που ΕΜΕΙΣ αφήσαμε να αποθάνει και να σιγήσει μέσα μας, είναι η φωνή Του και ο ηθικός Του νόμος, που τον λέμε συνείδησή μας! Αυτά που απέθαναν, αυτά που χάθηκαν είναι ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπό μας. Είναι η αγάπη που έπρεπε να φωλιάζει στις ψυχές μας, για τον «πλησίον» μας. Είναι η σκέψη ότι είμαστε περαστικοί από τούτη τη ζωή και κάπου, κάποτε, θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας.

Στην πραγματικότητα, αυτό που πραγματικά δείχνει να πέθανε τελικά είναι η ανθρωπιά και όχι ο Θεός, επειδή έτσι είπε, 7 αιώνες πριν την γέννηση του Χριστού κάποιος Ζαρατούστρας…

Ο Θεός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα! Το μόνο ξεπερασμένο είναι ο άνθρωπος και η χρονικά φευγαλέα σαν την λάμψη της αστραπής παρουσία του, μέσα στην Δημιουργία του Σύμπαντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποίηση: Στίχοι που έγιναν λόγια

Του ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ «Ποίηση είναι όταν ένα συναίσθημα έχει βρει τη σκέψη του και η σκέψη έχει βρει τις λέξεις» (RobertFrost, Αμερικανός ποιητής). Ο βασικός ιστός της ποίησης πλέκεται από το συναίσθημα, τη σκέψη και τη λέξη. Άλλοι θεωρούν πως το πρωτογενές υλικό είναι το συναίσθημα που αναζητά την[…]

Περισσότερα »

Χαιρετισμός Χρ. Σιμορέλη στην ημερίδα για τον θρησκευτικό τουρισμό

Το θέμα της σημερινής Ημερίδας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός τουρισμός, αποτελεί ένα θέμα εξόχως σημαντικό για το Δήμο της Καλαμπάκας, αλλά και ολόκληρο το νομό Τρικάλων. Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που ακόμη και σε περιόδους κρίσης ήταν σε υψηλά επίπεδα, συνεισφέροντας θετικά στο[…]

Περισσότερα »