tameteora.gr

tameteora.gr

Γαρίδες με ντοματίνια και λάιμ

Γαρίδες με ντοματίνια και λάιμ
YΛΙΚΑ

-1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή καταψυγμένες
-4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
-2 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα
-4 μικρά αγγούρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 χούφτα φύλλα κόλιαντρο φρέσκο

Για τη sauce
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 λάιμ (για το χυμό του)
-λίγο αλάτι


 Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 10 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της μαρινάδας. Kρατάμε μισό φλιτζάνι και με την υπόλοιπη σκεπάζουμε καλά τις γαρίδες αφού πρώτα τις καθαρίσουμε από το κέλυφος. Tις αφήνουμε για μισή ώρα και ύστερα τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι, 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Tοποθετούμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο και ραντίζουμε με τη sauce που φυλάξαμε, αφού πρώτα της προσθέσουμε λίγο αλάτι, το χυμό του λάιμ και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Tip: H έντονη γεύση του φρέσκου κόλιαντρου δεν αρέσει σε όλους. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με φρέσκο μαϊντανό. Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με δυο φιλέτα κοτόπουλο που θα τα κόψουμε σε μπουκιές, θα τα μαρινάρουμε και θα τα ψήσουμε όπως τις γαρίδες.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γίγαντες με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα στα τέσσερα -500 γρ. φασόλια γίγαντες -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο -2 μέτρια καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες -2 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά), κομμένες σε φετάκια -130 γρ. ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα -1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), κομμένη[…]

Περισσότερα »
Μαυρομάτικα φασόλια

Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα -το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) -3 έως 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό ή δυόσμο) -200 γρ. ανθότυρο, σε μέτρια, ακανόνιστα κομμάτια -2 σταγόνες ταμπάσκο[…]

Περισσότερα »