tameteora.gr

tameteora.gr

Ψαρονέφρι με Λαζάνια και Μαστίχα

ψαρονέφρι με μαστίχα
ΥΛΙΚΑ

-400 gr. λαζάνια
-500 gr. χοιρινό ψαρονέφρι
-1 ξερό κρεμμύδι
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-600 ml. ζωμό κρέατος
-1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
-1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
-50 ml. λικέρ μαστίχα
-2-3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
-Ροζ πιπέρι
-Αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το ψαρονέφρι σε μικρά φιλέτα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Σε ενα πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα σωτάρουμε πολύ καλά και από τις 2 πλευρές, καλό είναι να μην τα σωτάρουμε όλα μαζί για να αποφύγουμε το «βράσιμο» και να σωταριστούν σωστά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύουμε 2 περίπου λεπτά.
Σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας, προσθέτουμε τον ζωμό, την σκόνη μουστάρδας, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 20 περίπου λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στο ψαρονέφρι, όπου προσθέτουμε και τα λαζάνια.
Ανακατέυουμε καλά και προσθέτουμε λίγους κόκκους ρόζ πιπέρι τριμμένο.

Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως!

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μοσχαρίσια μπριζόλα

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και ξίδι

ΥΛΙΚΑ -2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία) -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας βούτυρο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο -1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος -1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο -3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη -1[…]

Περισσότερα »
Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και σε μερίδες -750γρ. αντίδια καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομμένα -6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο -2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -χυμό από 2-3 λεμόνια -1 & 1/2κουτ. σούπας αλεύρι -αλάτι, πιπέρι. Μερίδες: 5-6 / Χρόνος προετοιμασίας: 25′ / Χρόνος μαγειρέματος: 40′ / Έτοιμο σε: 1:5′ / Χρόνος[…]

Περισσότερα »