tameteora.gr

tameteora.gr

Αλλιώτικες πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
-6-7 κόκκους πιπέρι
-1 & 1/2 κουτ. γλυκού κάρι
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Υλικά για 4 άτομα / Προετοιμασία 20 λεπτά / Μαγείρεμα 35 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τις κυδωνάτες πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με την κανέλα, το κάρι, τη σκόνη του κόλιαντρου και τους κόκκους πιπεριού για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, αλλά χωρίς να λιώσουν (γιατί έτσι γίνονται πιο νόστιμες), ενώ ελέγχουμε για να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί. Στο τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσιο το φαγητό μας, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά στην κατσαρόλα, όπως καρότα, κολοκυθάκια και πιπεριές.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ριζότο με ρεβίθια

Ριζότο με ρεβίθια

ΥΛΙΚΑ  (για 2 άτομα) 2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια μουλιασμένα 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους κύμινου 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »
Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »