tameteora.gr

tameteora.gr

Αλλιώτικες πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
-6-7 κόκκους πιπέρι
-1 & 1/2 κουτ. γλυκού κάρι
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Υλικά για 4 άτομα / Προετοιμασία 20 λεπτά / Μαγείρεμα 35 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τις κυδωνάτες πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με την κανέλα, το κάρι, τη σκόνη του κόλιαντρου και τους κόκκους πιπεριού για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, αλλά χωρίς να λιώσουν (γιατί έτσι γίνονται πιο νόστιμες), ενώ ελέγχουμε για να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί. Στο τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσιο το φαγητό μας, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά στην κατσαρόλα, όπως καρότα, κολοκυθάκια και πιπεριές.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαυρομάτικα φασόλια

Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα -το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα -400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) -3 έως 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό ή δυόσμο) -200 γρ. ανθότυρο, σε μέτρια, ακανόνιστα κομμάτια -2 σταγόνες ταμπάσκο[…]

Περισσότερα »

Γίγαντες με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα στα τέσσερα -500 γρ. φασόλια γίγαντες -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο -2 μέτρια καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες -2 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά), κομμένες σε φετάκια -130 γρ. ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα -1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), κομμένη[…]

Περισσότερα »