tameteora.gr

tameteora.gr

Αλλιώτικες πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
-6-7 κόκκους πιπέρι
-1 & 1/2 κουτ. γλυκού κάρι
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Υλικά για 4 άτομα / Προετοιμασία 20 λεπτά / Μαγείρεμα 35 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τις κυδωνάτες πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με την κανέλα, το κάρι, τη σκόνη του κόλιαντρου και τους κόκκους πιπεριού για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, αλλά χωρίς να λιώσουν (γιατί έτσι γίνονται πιο νόστιμες), ενώ ελέγχουμε για να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί. Στο τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσιο το φαγητό μας, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά στην κατσαρόλα, όπως καρότα, κολοκυθάκια και πιπεριές.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ομελέτα

Φρουτάλια ή Φουρτάλια (ομελέτα ανδριώτικη)

ΥΛΙΚΑ -4 μέτρια λουκάνικα (όχι πολύ μεγάλα, για να μη γίνει πολύ βαριά η φρουτάλια) -4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες ροδέλες -2/3 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι) -1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα -8 αυγά, προτιμάμε βιολογικά -τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα[…]

Περισσότερα »
κορμός μερέντα

Κορμός με μερέντα και πτι-μπερ

ΥΛΙΚΑ -600 γραμμ. nutella ή μερέντα -400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη -200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας) -60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με[…]

Περισσότερα »