TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Μαραθοκεφτέδες φούρνου

ΥΛΙΚΑ

-1 φλιτζάνι μάραθο, ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζ. φέτα
-1/4 φλιτζ. ανθότυρο
-2 αυγά
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
-3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό (ίσως να πάρει λίγο παραπάνω αν χρειαστεί στο ζύμωμα)
-1 κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε με 3 κουταλιές βούτυρο τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια και το μάραθο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το μάραθο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτός χυλός.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια στρογγυλά πατώντας τα ελαφρά στο κέντρο με όλη τη παλάμη να απλώσουν.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα χέρια μας πλάθωντάς τα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές

ΥΛΙΚΑ -1 καρότο -200 γρ. κολοκυθάκια -1 πράσο -150γρ. πιπεριές πολύχρωμες -2 φρέσκα κρεμμυδάκια -1 κιλό πατάτες βρασμένες -100γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι -μισό κουτ. γλυκού ρίγανη -5 ή 6 φύλλα δυόσμου -60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο -2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης -αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο -σουσάμι μαύρο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβετε[…]

Περισσότερα »

Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο σαν τηγανητοί

ΥΛΙΚΑ -2 κολοκυθάκια -2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα -2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά -Ψιλοκομμένο μαϊντανό -1 αυγό -Αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *