tameteora.gr

tameteora.gr

Μαραθοκεφτέδες φούρνου

ΥΛΙΚΑ

-1 φλιτζάνι μάραθο, ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζ. φέτα
-1/4 φλιτζ. ανθότυρο
-2 αυγά
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
-3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό (ίσως να πάρει λίγο παραπάνω αν χρειαστεί στο ζύμωμα)
-1 κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε με 3 κουταλιές βούτυρο τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια και το μάραθο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το μάραθο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτός χυλός.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια στρογγυλά πατώντας τα ελαφρά στο κέντρο με όλη τη παλάμη να απλώσουν.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα χέρια μας πλάθωντάς τα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »
Ριζότο με ρεβίθια

Ριζότο με ρεβίθια

ΥΛΙΚΑ  (για 2 άτομα) 2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια μουλιασμένα 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους κύμινου 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »