tameteora.gr

tameteora.gr

Μαραθοκεφτέδες φούρνου

ΥΛΙΚΑ

-1 φλιτζάνι μάραθο, ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζ. φέτα
-1/4 φλιτζ. ανθότυρο
-2 αυγά
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
-3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό (ίσως να πάρει λίγο παραπάνω αν χρειαστεί στο ζύμωμα)
-1 κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε με 3 κουταλιές βούτυρο τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια και το μάραθο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το μάραθο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτός χυλός.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια στρογγυλά πατώντας τα ελαφρά στο κέντρο με όλη τη παλάμη να απλώσουν.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα χέρια μας πλάθωντάς τα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

κορμός μερέντα

Κορμός με μερέντα και πτι-μπερ

ΥΛΙΚΑ -600 γραμμ. nutella ή μερέντα -400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη -200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας) -60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με[…]

Περισσότερα »
ομελέτα

Φρουτάλια ή Φουρτάλια (ομελέτα ανδριώτικη)

ΥΛΙΚΑ -4 μέτρια λουκάνικα (όχι πολύ μεγάλα, για να μη γίνει πολύ βαριά η φρουτάλια) -4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες ροδέλες -2/3 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι) -1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα -8 αυγά, προτιμάμε βιολογικά -τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα[…]

Περισσότερα »