tameteora.gr

tameteora.gr

Φασολάδα αλάδωτη

φασολάδα αλάδωτη
ΥΛΙΚΑ

-500 γραμμάρια άσπρα φασόλια ψιλά ή μέτρια
-2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
-Λίγο σέλινο
-2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
-1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
-1/2 κούπα φρέσκια σάλτσα ντομάτας
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
-Αλάτι και πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μουλιάσουν όλο το βράδυ.

Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεματιστούν για 5 λεπτά, περίπου. Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε τα φασόλια, μαζί με τις πιπεριές, το καρότο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τη ζάχαρη και το δυόσμο να βράσουν με 1 λίτρο νερό, σε μέτρια φωτιά.

Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (ο χρόνος βρασμού είναι σχετικός και εξαρτάται κυρίως από το πόσο «βραστερά» είναι τα φασόλια).

Όταν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό, για να μην καούν. Όταν δούμε ότι τα φασόλια είναι ήδη μαλακά, τότε προσθέτουμε στο φαγητό τη ντομάτα και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για άλλα 15-20 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.

ΠΗΓΗ: agiameteora.net

*Για να χυλώσουν τα φασόλια μπορούμε να προσθέσουμε πατάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μοσχάρι γιουβέτσι

Υλικά (για 4 άτομα) -1 κιλό μοσχάρι από σπάλα με το κόκαλο ή χωρίς, κομμένο σε μερίδες -Μισό κιλό κριθαράκι, χοντρό -1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα -8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο πράσο (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος), καθαρισμένο, σε ροδέλες -Μισή κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι,[…]

Περισσότερα »

Πατατοκροκέτες με Μετσοβόνε, απάκι και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ -1 κ. πατάτες -60 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο -2 κρόκοι αυγών -80 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο -100 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια -10 γρ. μαϊντανός -10 γρ. τσάιβς -Αλάτι, πιπέρι. Για τη σάλτσα πιπεριά Φλωρίνης -500 γρ. ντομάτα κονκασέ -100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο -30 ml κρασί λευκό[…]

Περισσότερα »