TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Φασολάδα αλάδωτη

φασολάδα αλάδωτη
ΥΛΙΚΑ

-500 γραμμάρια άσπρα φασόλια ψιλά ή μέτρια
-2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
-Λίγο σέλινο
-2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
-1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
-1/2 κούπα φρέσκια σάλτσα ντομάτας
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
-Αλάτι και πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μουλιάσουν όλο το βράδυ.

Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεματιστούν για 5 λεπτά, περίπου. Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε τα φασόλια, μαζί με τις πιπεριές, το καρότο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τη ζάχαρη και το δυόσμο να βράσουν με 1 λίτρο νερό, σε μέτρια φωτιά.

Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (ο χρόνος βρασμού είναι σχετικός και εξαρτάται κυρίως από το πόσο «βραστερά» είναι τα φασόλια).

Όταν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό, για να μην καούν. Όταν δούμε ότι τα φασόλια είναι ήδη μαλακά, τότε προσθέτουμε στο φαγητό τη ντομάτα και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για άλλα 15-20 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.

ΠΗΓΗ: agiameteora.net

*Για να χυλώσουν τα φασόλια μπορούμε να προσθέσουμε πατάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια -500 γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου -2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα -μισή πιπεριά Φλωρίνης χτυπημένη στο multi -ξύσμα από 1 λεμόνι -2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο -μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο -μισό κουτ. γλυκού[…]

Περισσότερα »

Κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με τρία τυριά

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. μακαρονάκι κοφτό (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους) -αλάτι Για τη σάλτσα -30ml ελαιόλαδο -3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 λίτρο γάλα -1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο ή φορμαέλα Αράχοβας -1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι -1 φλιτζάνι πικάντικη βαρελίσια φέτα, θρυμματισμένη -λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο -1 φλιτζάνι φύλλα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *