tameteora.gr

tameteora.gr

Τα Τρίκαλα επισκέφθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τα Τρίκαλα της τεχνολογίας και το μέλλον της χώρας, όπως το διαμορφώνει η νέα γενιά, εκθείασε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ. Επισκεπτόμενος τα Τρίκαλα, παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης βεβαιώσεων σε 42 μαθήτριες που μετείχαν στο πρόγραμμα Code Girls 2.0. Ενα πρόγραμμα που για δεύτερη χρονιά υλοποιείται στην πόλη της τεχνολογίας, με 42 συμμετέχουσες, από το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού «Ματαρόα», με τη συνδιοργάνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Ο κ. Πράιατ, αφού ενημερώθηκε για τα όσα έμαθαν οι συμμετέχουσες σε 4 ημέρες (11-12 και 18-19 Μαρτίου 2017), κάθησε μαζί τους και με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στα θρανία. Εκεί είδαν στην πράξη το επίπεδο στο οποίο έφτασαν τα κορίτσια των Τρικάλων, μετέχοντας σε διαδραστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Στη συνέχεια, στους χώρους του 7ου Λυκείου Τρικάλων, είδαν από κοντά το ρομπότ της Ομάδας Ρομποτικής του σχολείου, που πήρε το πρώτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για Λύκεια. Πρόκειται για το Fargrobs (Farming with Green Robotic System), μια εικονική επιχείρηση που χρησιμοποιεί το ρομπότ (κινείται με φωτοβολταϊκά πάνελς) για να «διαβάσει» την ατμόσφαιρα, να βρει το κάθε δέντρο – φυτό μιας καλλιέργειας και να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ποσότητα για ψεκασμό.

Στη διάρκεια παράδοσης των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων, ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε τη σημασία της πόλης των Τρικάλων στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και προέτρεψε τις μικρές μαθήτριες, να κυνηγήσουν το όνειρό τους, καθώς, όπως ανέφερε, θα μπορούν να δημιουργήσουν, μόνο αν αγαπούν αυτό που κάνουν. Εφερε, δε, ως παράδειγμα, τη μαθηματικό της ΝΑΣΑ, Κάθριν Τζόνσον, που εμπνέει με τα επιτεύγματά της.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε με όρους προγραμματισμού στη διοργάνωση. Αρχικώς είπε ότι η καινοτομία δεν εφαρμόζεται μόνο στην τεχνολογία, αλλά και σε συνολικότερες δράσεις, ενώ με όρους γλωσσών προγραμματισμού, έθεσε δύο δεδομένα. Το ένα, η εντολή do while loop (κάντε κάτι μέχρι να πετύχει), που δείχνει τη σημασία των επαναλήψεων για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Το δεύτερο, η εντολή kill end, που δίνει τη δυνατότητα να τερματίζουν οι ίδιες οι μαθήτριες τον λόγο ενός Δημάρχου….

Παρόντες ήταν ο π. υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκας και η δημοτική σύμβουλος κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Πράιατ, ως τον πρώτο επίσημο επισκέπτη της νέας έκθεσης με παλιές φωτογραφίες των Τρικάλων, που ήδη λειτουργεί στο Ρολόι του Φρουρίου. Η δε θέα της πόλης από ψηλά, σε συνδυασμό με τον ανοιχτό ορίζοντα, έδωσε την ευκαιρία για ειδική αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, ως εμπορικού και τουριστικού σταυροδρομιού.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
ΦΩΤΟ: Floulis Photographers – Γραφείο Τύπου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διοικήτρια ΟΑΕΔ

Τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα θα επισκεφθεί η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Τριήμερη επίσκεψη στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα θα πραγματοποιήσει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ καθ. Μαρία Καραμεσίνη από την Πέμπτη 25 έως το Σάββατο 27 Μαΐου. Σκοπός της επίσκεψης είναι αφενός η παράδοση των 228 κατοικιών του οικισμού “Καρδίτσα ΙΧ” στους κληρωθέντες δικαιούχους, αποκαθιστώντας τους στεγαστικά και θέτοντας έτσι τέλος σε[…]

Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τα ποτάμια στα Τρίκαλα

«Να στρέψουμε τα μάτια μας στο ποτάμι». Αυτή η φράση του Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, συνόψισε τον στόχο της ημερίδας για τα ποτάμια που διεξήχθη το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στα Τρίκαλα. Και, κυρίως, όπως ανέφεραν οι ομιλητές, με τη συνεργασία και την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση που υπάρχει προς[…]

Περισσότερα »