tameteora.gr

tameteora.gr

Ζελέ μήλο

ΥΛΙΚΑ

-2 μήλα κομμένα σε χοντρούς κύβους
-300 ml κρασί λευκό γλυκό
-200 ml βιολογικό χυμό μήλο
-100 ml χυμό πορτοκάλι
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-100 γρ. ζάχαρη
-2 γαρίφαλα
-5 φύλλα ζελατίνης
Για τη σαντιγί
-150 ml κρέμα γάλακτος
-25 γρ. ζάχαρη άχνη
-½ κουτ. γλυκού κανέλα

Υλικά για 6 άτομα / Προετοιμασία 75 λεπτά / Μαγείρεμα 20 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τους χυμούς των φρούτων και του λεμονιού, τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μήλα.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε καλά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Περνάμε τα μήλα από λεπτή σήτα πιέζοντας για να βγάλουν τον χυμό τους.

Mοιράζουμε το ζελέ σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την κανέλα σε σαντιγί.

Σερβίρουμε κάθε ζελέ με μία κουταλιά σαντιγί.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »

Κοτόπουλο φιλέτο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα -4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα -2 κούπες ντοματίνια -Αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι -3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα -225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες -Βαλσάμικο ξύδι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε[…]

Περισσότερα »