tameteora.gr

tameteora.gr

Ζελέ μήλο

ΥΛΙΚΑ

-2 μήλα κομμένα σε χοντρούς κύβους
-300 ml κρασί λευκό γλυκό
-200 ml βιολογικό χυμό μήλο
-100 ml χυμό πορτοκάλι
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-100 γρ. ζάχαρη
-2 γαρίφαλα
-5 φύλλα ζελατίνης
Για τη σαντιγί
-150 ml κρέμα γάλακτος
-25 γρ. ζάχαρη άχνη
-½ κουτ. γλυκού κανέλα

Υλικά για 6 άτομα / Προετοιμασία 75 λεπτά / Μαγείρεμα 20 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τους χυμούς των φρούτων και του λεμονιού, τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μήλα.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε καλά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Περνάμε τα μήλα από λεπτή σήτα πιέζοντας για να βγάλουν τον χυμό τους.

Mοιράζουμε το ζελέ σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την κανέλα σε σαντιγί.

Σερβίρουμε κάθε ζελέ με μία κουταλιά σαντιγί.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μοσχαρίσια μπριζόλα

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και ξίδι

ΥΛΙΚΑ -2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία) -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας βούτυρο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο -1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος -1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο -3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη -1[…]

Περισσότερα »
Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και σε μερίδες -750γρ. αντίδια καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομμένα -6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο -2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -χυμό από 2-3 λεμόνια -1 & 1/2κουτ. σούπας αλεύρι -αλάτι, πιπέρι. Μερίδες: 5-6 / Χρόνος προετοιμασίας: 25′ / Χρόνος μαγειρέματος: 40′ / Έτοιμο σε: 1:5′ / Χρόνος[…]

Περισσότερα »