tameteora.gr

tameteora.gr

Ζελέ μήλο

ΥΛΙΚΑ

-2 μήλα κομμένα σε χοντρούς κύβους
-300 ml κρασί λευκό γλυκό
-200 ml βιολογικό χυμό μήλο
-100 ml χυμό πορτοκάλι
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-100 γρ. ζάχαρη
-2 γαρίφαλα
-5 φύλλα ζελατίνης
Για τη σαντιγί
-150 ml κρέμα γάλακτος
-25 γρ. ζάχαρη άχνη
-½ κουτ. γλυκού κανέλα

Υλικά για 6 άτομα / Προετοιμασία 75 λεπτά / Μαγείρεμα 20 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τους χυμούς των φρούτων και του λεμονιού, τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μήλα.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε καλά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Περνάμε τα μήλα από λεπτή σήτα πιέζοντας για να βγάλουν τον χυμό τους.

Mοιράζουμε το ζελέ σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την κανέλα σε σαντιγί.

Σερβίρουμε κάθε ζελέ με μία κουταλιά σαντιγί.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και τρέντι ροζ σκορδαλιά!

ΥΛΙΚΑ -1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ. -Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα. Για το κουρκούτι 1 κουτάκι μπύρα 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 αυγό 1/2 κ. γλυκού αλάτι 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη Πιπέρι. Ροζ σκορδαλιά 3 μέτριες πατάτες 1 σκελίδα σκόρδο έως όσες αντέχετε 1/4 φλ.[…]

Περισσότερα »

Φριτάτα με γλυκοπατάτα

ΥΛΙΚΑ -1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (όχι μεγάλου πάχους) -1 πιπεριά κόκκινη -6 αβγά -1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες -Μισό φλιτζάνι ντοματίνια -2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο -Λίγο βασιλικό -αλατοπίπερο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε ένα μεγάλο (σχετικά βαθύ) τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους[…]

Περισσότερα »