tameteora.gr

tameteora.gr

Λαγωτό: Το παραδοσιακό φαγητό της Αρκαδίας

ΥΛΙΚΑ
  • 1.200 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο, σε κύβους 3 εκ.
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 4 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σάλτσα σκορδαλιάς

  • 120 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο
  • 5-8 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο μας αρέσει)
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και μετριάζουμε τη φωτιά. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες,τον πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό (καλύτερα ζεστό) ώστε να σκεπάσει το κρέας κατά τα 2/3. Μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνουμε το ψωμί, το καρύδι, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά το λαγωτό να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό (σχεδόν) αλεύρι μαλακό -Μισό κιλό βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο (ή 1/4 του κιλού βούτυρο φρέσκο και ¼ βούτυρο γάλακτος) -2 κρόκους αβγών -6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1/4 φλιτζανιού μπράντι -2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροκομμένα και καβουρδισμένα Για το άχνισμα ζάχαρη άχνη 3-4 βανίλιες Για το γαρνίρισμα αμύγδαλα[…]

Περισσότερα »

Πικάντικη καροτοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα -8 μεγάλα καρότα -1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη -4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι -4 κουταλιές της σούπας σταφίδες -Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη -Μισή κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη -1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν -1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο -Χυμό και ξύσμα από[…]

Περισσότερα »