tameteora.gr

tameteora.gr

Λαγωτό: Το παραδοσιακό φαγητό της Αρκαδίας

ΥΛΙΚΑ
  • 1.200 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο, σε κύβους 3 εκ.
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 4 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σάλτσα σκορδαλιάς

  • 120 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο
  • 5-8 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο μας αρέσει)
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και μετριάζουμε τη φωτιά. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες,τον πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό (καλύτερα ζεστό) ώστε να σκεπάσει το κρέας κατά τα 2/3. Μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνουμε το ψωμί, το καρύδι, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά το λαγωτό να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

Μπακαλιάρος με αντίδια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ -1 κιλό παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και σε μερίδες -750γρ. αντίδια καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομμένα -6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο -2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -χυμό από 2-3 λεμόνια -1 & 1/2κουτ. σούπας αλεύρι -αλάτι, πιπέρι. Μερίδες: 5-6 / Χρόνος προετοιμασίας: 25′ / Χρόνος μαγειρέματος: 40′ / Έτοιμο σε: 1:5′ / Χρόνος[…]

Περισσότερα »
Μοσχαρίσια μπριζόλα

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και ξίδι

ΥΛΙΚΑ -2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία) -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κουτ. σούπας βούτυρο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο -1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος -1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο -3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη -1[…]

Περισσότερα »