tameteora.gr

tameteora.gr

Νουγκατίνα

ΥΛΙΚΑ

Μπισκότα-βάσεις
-4 ασπράδια αυγών (120-130 γρ.)
-45 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
-120 γρ. άχνη ζάχαρη
-120 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

Κρέμα
-500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
-500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά + 300 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
-1 κλωναράκι βανίλιας
-160 γρ. ζάχαρη
-80 γρ. κορν φλάουρ
-2 αυγά
-6 κρόκοι αυγών.

 

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 25΄-30΄, Αναμονή: 2 ώρες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπισκότα-βάσεις: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόσκονη και τα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 δόσεις και το απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλες ή επιφάνειες σιλικόνης σε λεπτό πάχος, δίνοντάς του παράλληλα ορθογώνιο σχήμα (περίπου 22×22 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για περίπου 25-30 λεπτά.

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα 500γρ. την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση. Τα τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα χλιαρύνει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Αν είναι πολύ ρευστή η κρέμα την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει.

Συναρμολόγηση: Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα ορθογώνιο τσέρκι διαστάσεων περίπου 22×22 εκ. Βάζουμε το ένα μπισκότο, το καλύπτουμε με τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με μπισκότο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φριτάτα με γλυκοπατάτα

ΥΛΙΚΑ -1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (όχι μεγάλου πάχους) -1 πιπεριά κόκκινη -6 αβγά -1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες -Μισό φλιτζάνι ντοματίνια -2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο -Λίγο βασιλικό -αλατοπίπερο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε ένα μεγάλο (σχετικά βαθύ) τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους[…]

Περισσότερα »

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και τρέντι ροζ σκορδαλιά!

ΥΛΙΚΑ -1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ. -Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα. Για το κουρκούτι 1 κουτάκι μπύρα 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 αυγό 1/2 κ. γλυκού αλάτι 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη Πιπέρι. Ροζ σκορδαλιά 3 μέτριες πατάτες 1 σκελίδα σκόρδο έως όσες αντέχετε 1/4 φλ.[…]

Περισσότερα »