tameteora.gr

tameteora.gr

Ριζότο με καλαμάρια

ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. καλαμαράκια
-500 γρ. ρύζι για ριζότο
-1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
-1/2 λίτρο ζωμό ψαριού
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-150 γρ. βούτυρο φρέσκο
-1/2 λίτρο κρασί λευκό αρωματικό
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ
-1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμά
-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 καυτερή πιπερίτσα.

Για 4 άτομα / Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 25 λεπτά

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε σχολαστικά τα καλαμαράκια και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά στο ελαιόλαδο και το τζίντζερ. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα καλαμαράκια με τη μαρινάδα τους σε μέτρια φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις γίνει διάφανο, ρίχνουμε σταδιακά τους ζωμούς (ανακατεύοντας πάντα), αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και την πιπερίτσα.

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει al dente (20 λεπτά περίπου). Βάζουμε τα καλαμαράκια, την κρέμα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »
Ριζότο με ρεβίθια

Ριζότο με ρεβίθια

ΥΛΙΚΑ  (για 2 άτομα) 2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια μουλιασμένα 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους κύμινου 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ[…]

Περισσότερα »