tameteora.gr

tameteora.gr

Ριζότο με καλαμάρια

ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. καλαμαράκια
-500 γρ. ρύζι για ριζότο
-1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
-1/2 λίτρο ζωμό ψαριού
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-150 γρ. βούτυρο φρέσκο
-1/2 λίτρο κρασί λευκό αρωματικό
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ
-1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμά
-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 καυτερή πιπερίτσα.

Για 4 άτομα / Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 25 λεπτά

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε σχολαστικά τα καλαμαράκια και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά στο ελαιόλαδο και το τζίντζερ. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα καλαμαράκια με τη μαρινάδα τους σε μέτρια φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις γίνει διάφανο, ρίχνουμε σταδιακά τους ζωμούς (ανακατεύοντας πάντα), αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και την πιπερίτσα.

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει al dente (20 λεπτά περίπου). Βάζουμε τα καλαμαράκια, την κρέμα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και τρέντι ροζ σκορδαλιά!

ΥΛΙΚΑ -1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ. -Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα. Για το κουρκούτι 1 κουτάκι μπύρα 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 αυγό 1/2 κ. γλυκού αλάτι 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη Πιπέρι. Ροζ σκορδαλιά 3 μέτριες πατάτες 1 σκελίδα σκόρδο έως όσες αντέχετε 1/4 φλ.[…]

Περισσότερα »

Φριτάτα με γλυκοπατάτα

ΥΛΙΚΑ -1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (όχι μεγάλου πάχους) -1 πιπεριά κόκκινη -6 αβγά -1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες -Μισό φλιτζάνι ντοματίνια -2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο -Λίγο βασιλικό -αλατοπίπερο.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε ένα μεγάλο (σχετικά βαθύ) τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους[…]

Περισσότερα »